Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Η Ομορφιά της Κέκρυρας

vip transfer corfu - corfu port transfers

Εδώ είναι ο πλήρης κατάλογός μας με όλα τα αξιοθέατα και τα μνημεία στην Κέρκυρα, Ελλάδα. Μια συλλογή από τα πιο γνωστά αξιοθέατα που μπορείτε να εξερευνήσετε για να βελτιώσετε τη διαμονή σας.

Μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα από την πληθώρα των προτάσεων σε αυτό το μαγευτικό νησί, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής ομορφιάς του και μιας σειράς γραφικών σημείων τόσο εντός όσο και εκτός της ιστορικής παλιάς πόλης της Κέρκυρας.

Στην Κέρκυρα, υπάρχει πάντα κάτι για όλους να δουν, να βιώσουν και να επισκεφθούν. Σημειώστε ότι μπορείτε να ανακαλύψετε τα διαμάντια του νησιού δίχως να ανησυχείτε για τις μεταφορές, αρκεί να εμπιστευτείτε τις επαγγελματικές υπηρεσίες Corfu vip transfers.

A. Τα αξιοθέατα στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

Ξεκινήστε την περιπέτειά σας στην Κέρκυρα από την καρδιά του νησιού, την πόλη της Κέρκυρας. Περπατήστε στους δαιδαλώδεις δρόμους της και ανακαλύψτε ένα αρμονικό μείγμα βενετσιάνικων, γαλλικών και βρετανικών επιρροών στην αρχιτεκτονική της. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Λιστόν, έναν κομψό πεζόδρομο με καφετέριες, και το ιστορικό Παλιό Φρούριο για πανοραμική θέα.

Η Κέρκυρα είναι το ιστορικό κέντρο του νησιού και η πρώτη θέα της Κέρκυρας για όσους φτάνουν στο νησί από τη θάλασσα με το πλοίο.

Αναμφίβολα, η παλιά μεσαιωνική πόλη της Κέρκυρας, όπου κυριαρχούν οι βενετσιάνικες επιρροές, είναι το μεγαλύτερο αξιοθέατο του νησιού, καθώς αποτελεί στο σύνολό της μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Διαβάστε  Δελφοί και Μύθοι

Ακόμη και αν μείνετε σε κάποιο άλλο τουριστικό θέρετρο, θα πρέπει να βρείτε χρόνο να επισκεφθείτε την πόλη τουλάχιστον για μια μέρα.

Εδώ θα βρείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα και μνημεία του νησιού. Και θα χαθείτε μέσα στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης. Ο χρόνος θα περάσει γρήγορα πριν το καταλάβετε.

1. Το παλιό φρούριο που προκαλεί δέος

Ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Κέρκυρας.

Αρχικά ήταν ένα φυσικό ακρωτήριο που προσέφερε στα βράχια του προστασία για τους κατοίκους του 5ου αιώνα μ.Χ., όταν η αρχαία πόλη της Κέρκυρας μεταφέρθηκε εδώ μετά την καταστροφή της αρχαίας πόλης από τους Βησιγότθους.

Μετατράπηκε σε φρούριο από τους Βυζαντινούς τον 8ο αιώνα μ.Χ. και περιείχε όλα τα κτίρια της μικρής μεσαιωνικής πόλης. Τώρα όμως πολλά κτίρια στο εσωτερικό του φρουρίου έχουν κατεδαφιστεί.

2. Το μεγαλοπρεπές νέο φρούριο

Άλλο ένα παράδειγμα της μεγάλης ικανότητας των Βενετών στην οχύρωση και ένα αρχιτεκτονικό θαύμα τέχνης που χτίστηκε από τους Βενετούς και με τη σωματική εργασία των κατοίκων από το 1576 έως το 1645.

Οι Βενετοί λόγω της μόνιμης απειλής των Τούρκων θεώρησαν απαραίτητο να ολοκληρώσουν τις οχυρώσεις της πόλης, οι οποίες εν τω μεταξύ είχαν επεκταθεί πολύ πέρα από το παλιό φρούριο.

Ξεκίνησαν την κατασκευή του νέου φρουρίου στο λόφο του Αγίου Μάρκου που επεκτάθηκε νότια με τείχη και προμαχώνες που έφταναν μέχρι τη θάλασσα στον κόλπο της Γαρίτσας…

Το μουσείο κεραμικής τέχνης, εκθέσεις φωτογραφίας, κεραμικής τέχνης και γλυπτικής, βρίσκονται όλα μέσα στο φρούριο.

Κατά καιρούς εδώ γίνονται κάποια δρώμενα, όπως συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Μην ξεχνάτε το ναυτικό σταθμό της Κέρκυρας που φιλοξενείται στο φρούριο.

Διαβάστε  Τι είναι η Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων;

3. Το εμβληματικό παλάτι των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου

Κατά την εποχή της βρετανικής κυριαρχίας το 1819, ο Ύπατος Αρμοστής Sir Frederick Adams αποφάσισε να χτίσει ένα σπίτι για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Έτσι δημιούργησε στην Κέρκυρα ένα μοναδικό παλάτι σε γεωργιανό στυλ.

Το κτίριο σχεδιάστηκε από έναν Άγγλο μηχανικό, τον συνταγματάρχη Sir George Whitmore (1775-1862) και παρά το τεράστιο μέγεθός του είναι κομψό και όμορφο.

Έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο παράδειγμα αρχιτεκτονικής της Αναγέννησης εκτός Βρετανίας.

Είναι το μεγαλύτερο ανάκτορο στην Ελλάδα, εκτός από το ανάκτορο του βασιλιά Όθωνα στην Αθήνα, το οποίο σήμερα στεγάζει το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η μεγάλη σειρά δωρικών κιόνων έχει δύο πύλες, την πύλη του Αγίου Μιχαήλ και την πύλη του Αγίου Γεωργίου.

Στον κήπο βρίσκεται το άγαλμα του επιτρόπου Φρειδερίκου Άνταμς που φιλοτέχνησε ο Κερκυραίος γλύπτης Παύλος Προσαλέντης.

Έξω έχει σκαλιστές παραστάσεις των Επτανήσων και δύο σειρές ιωνικών κιόνων που περιβάλλουν την κεντρική αίθουσα και απεικονίζουν σκηνές από την Οδύσσεια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *