Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Δικηγόρος Ποινικολόγος – Ποιες οι αρμοδιότητες και ευθύνες

Δικηγόρος Ποινικολόγος - Ποιες οι αρμοδιότητες και ευθύνες

Αν διαβάζετε αυτό το κείμενο, τότε πιθανώς γνωρίζετε ήδη τι είναι ο δικηγόρος ποινικολόγος. Αλλά, για κάθε περίπτωση, ας δούμε τα βασικά. Ο δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης βοηθάει τους ανθρώπους που κατηγορούνται για εγκλήματα ή πιθανά εγκλήματα είτε εκπροσωπώντας τους στο δικαστήριο είτε παρέχοντας συμβουλές σχετικά με την υπόθεσή τους. Μπορεί επίσης να τους ακούσετε να αναφέρονται ως “ποινικοί δικηγόροι” ή “συνήγοροι υπεράσπισης”. Η πρόσληψη δικηγόρου ποινικής υπεράσπισης δεν είναι πάντα απαραίτητη (και σε ορισμένες πολιτείες απαιτείται), αλλά η πρόσληψή του μπορεί να είναι επωφελής όταν έχετε να αντιμετωπίσετε το νομικό σύστημα και τους ενίοτε περίπλοκους νόμους του.

Τι είναι ο δικηγόρος ποινικολόγος;

Ο δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης είναι ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί άτομα που έχουν κατηγορηθεί για κάποιο έγκλημα, είτε πρόκειται για πλημμελήματα είτε για κακουργήματα. Οι δικηγόροι ποινικής υπεράσπισης εργάζονται συχνά ως ιδιώτες και μερικές φορές ως δημόσιοι υπερασπιστές. Όταν εκπροσωπούν πελάτες, συνήθως πληρώνονται από το πρόσωπο που εκπροσωπείται- ωστόσο, εάν κατηγορείστε για έγκλημα και δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να προσλάβετε δικό σας δικηγόρο, το δικαστήριο θα σας διορίσει έναν χωρίς κόστος.

Πώς μπορώ να βρω δικηγόρο ποινικολόγο;

  • Ζητήστε συστάσεις από φίλους και συγγενείς.
  • Ενημερωθείτε από τον τοπικό σας δικηγορικό σύλλογο για πληροφορίες σχετικά με δικηγόρους που ειδικεύονται στο ποινικό δίκαιο. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στο διαδίκτυο ή καλώντας τον τοπικό σας δικηγορικό σύλλογο.
  • Επικοινωνήστε με μια υπηρεσία δικηγόρων που προσφέρει δωρεάν παραπομπές σε δικηγόρους στην περιοχή σας, όπως η υπηρεσία παραπομπής δικηγόρων του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου (800-285-2221).
  • Μιλήστε με δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται ποινικές υποθέσεις για να λάβετε συστάσεις από αυτούς- μπορεί επίσης να γνωρίζουν δικηγόρους που μιλούν άλλη γλώσσα, αν χρειάζεστε κάποιον λόγω της αναπηρίας σας ή της περιορισμένης γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Εάν κατηγορηθήκατε για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (DUI), ρωτήστε έναν υπάλληλο στο αστυνομικό τμήμα όπου συλληφθήκατε εάν γνωρίζει κάποιον που χειρίζεται καλά υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και θα μπορούσε να σας βοηθήσει να βγείτε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.
Διαβάστε  Η ειδίκευση ενός Δικηγόρου στο ποινικό δίκαιο

Γιατί χρειάζομαι δικηγόρο ποινικών υποθέσεων;

Ο ποινικολόγος είναι δικηγόρος που ειδικεύεται στο ποινικό δίκαιο. Αυτοί οι δικηγόροι έχουν εκπαιδευτεί ώστε να κατανοούν την πολυπλοκότητα του νομικού συστήματος και έχουν εμπειρία στη συνεργασία με εισαγγελείς, δικαστές, ενόρκους και άλλους επαγγελματίες που εμπλέκονται με την υπόθεσή σας. Ένας καλός ποινικός δικηγόρος θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε σε όλες τις πτυχές της υπόθεσής σας, προστατεύοντας παράλληλα τα δικαιώματά σας ως κατηγορούμενου ή κατηγορουμένου.

Πως να βρεις καλό δικηγόρο για την υπόθεση σου

Τι κάνει ένας δικηγόρος ποινικολόγος για μένα;

Ένας δικηγόρος ποινικών υποθέσεων είναι το καλύτερο πρόσωπο για να σας βοηθήσει με την υπόθεσή σας. Μπορεί να σας βοηθήσει με την εγγύηση, τις διαπραγματεύσεις για την απολογία και την καταδίκη. Είναι γνώστες του ποινικού δικαίου και εξοικειωμένοι με το δικαστικό σύστημα.

Είναι δαπανηρή η πρόσληψη ποινικολόγου;

Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι είναι “Πόσο χρεώνουν οι δικηγόροι ποινικών υποθέσεων;”. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ότι μπορούν να χρεώνουν πολλά, ανάλογα με την εμπειρία και τη φήμη τους. Ένας καλός ποινικός δικηγόρος θα μπορέσει να σας εξασφαλίσει καλύτερη συμφωνία από ό,τι θα μπορούσε να κάνει για εσάς ένας άπειρος δικηγόρος.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο θα σας κοστίσει από πλευράς αμοιβών η πρόσληψη ποινικού δικηγόρου:

  • Η σοβαρότητα της υπόθεσής σας – αν είναι πραγματικά σοβαρή, τότε να περιμένετε ότι οι αμοιβές σας όχι μόνο θα είναι υψηλές αλλά και σημαντικές!
  • Πόσο καιρό έχετε κατηγορηθεί για ένα αδίκημα (αν έχετε κατηγορηθεί καθόλου) – αν αυτό είναι μόνο το πρώτο σας αδίκημα, τότε οι πιθανότητες είναι καλές ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις με την πρόσληψη κάποιου σαν εμένα σε αντίθεση με κάποιον άλλο που μπορεί να μην έχει εμπειρία σε τέτοιου είδους υποθέσεις στο παρελθόν, ωστόσο, αν έχουν υπάρξει προηγούμενες καταδίκες ή συλλήψεις που σχετίζονται ειδικά με το όποιο/α έγκλημα/α τον/την έχει τώρα οδηγήσει ξανά μέσα στη φυλακή, τότε αυτές οι κατηγορίες μπορεί να σημαίνουν υψηλότερες τιμές από τις συνηθισμένες, επειδή θα χρειαστεί ξανά νομική εκπροσώπηση αφού έχει ήδη εκτίσει ποινή στο παρελθόν αποκλειστικά και μόνο επειδή η τρέχουσα κατάστασή του προήλθε άμεσα από λάθη του παρελθόντος που έγιναν πριν από χρόνια, όταν δεν ήταν ακόμα αρκετά μεγάλος νομικά μιλώντας ούτως ή άλλως, οπότε δεν θα μπορούσε να υπογράψει νομικά τίποτα μόνος του χωρίς τη γονική συναίνεση είτε έτσι είτε αλλιώς
Διαβάστε  Οι καλύτεροι ποινικολόγοι στην Αθήνα

Ένας δικηγόρος ποινικολόγος θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας.

Ένας ποινικός δικηγόρος θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας. Μπορεί να σας βοηθήσει με την εγγύηση και τα δικαστικά έξοδα, να υπερασπιστεί την υπόθεσή σας και να σας εκπροσωπήσει κατά τη διάρκεια της καταδίκης. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην άσκηση έφεσης κατά μιας απόφασης που ελήφθη εις βάρος σας από δικαστή ή ενόρκους.

Συμπερασματικά

Ένας ποινικός δικηγόρος θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας και θα διασφαλίσει ότι τα δικαιώματά σας προστατεύονται. Μπορεί επίσης να σας συμβουλεύσει σχετικά με το αν θα δηλώσετε ή όχι ένοχοι ή αθώοι στο δικαστήριο. Επιπλέον, μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν εάν υπάρχει πιθανότητα για αναστολή αντί για φυλάκιση για τον πελάτη τους. Εάν βρεθείτε να χρειάζεστε τέτοιες υπηρεσίες, τότε είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε αμέσως με έναν από αυτούς, ώστε να αρχίσουν να εργάζονται αμέσως για την υπόθεσή σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *