Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Συμβουλές Μετακόμισης – Πως να αποφύγετε την ταλαιπωρία

Συμβουλές Μετακόμισης

Η μετακόμιση είναι μια αγχωτική διαδικασία, και η οργάνωση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από αυτό το άγχος. Έχω μετακομίσει αρκετές φορές στη ζωή μου και κάθε φορά ήταν δύσκολη για διαφορετικούς λόγους. Ωστόσο, έμαθα μερικά πολύτιμα μαθήματα σχετικά με το πώς να κάνω τη μετακόμιση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές μου για την οργάνωση της επερχόμενης μετακόμισής σας:

 Κάντε μια λίστα με αυτά που θέλετε να φέρετε

Αν δεν έχετε ακόμη λίστα, ήρθε η ώρα να φτιάξετε μία. Ακολουθούν ορισμένα στοιχεία που πρέπει να συμπεριλάβετε:

  • Είδη για το νέο σας σπίτι (έπιπλα και συσκευές)
  • Είδη που χρειάζεστε για την εργασία σας (είδη γραφείου)
  • Σχολικές προμήθειες ή στολές

Γνωρίστε τις επιλογές σας

Μπορείτε να μετακομίσετε μόνοι σας ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία μεταφορέα. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να προσλάβουν μια εταιρεία μετακόμισης επειδή είναι ευκολότερο, ταχύτερο και οικονομικότερο από το να το κάνετε μόνοι σας.

Ωστόσο, όταν αποφασίζετε ποιο είδος μεταφορέα να χρησιμοποιήσετε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε ποια επιλογή είναι η καλύτερη για την περίπτωσή σας:

Ποιες είναι οι επιλογές μου; Έχετε δύο επιλογές: μεταφορείς πλήρους εξυπηρέτησης ή μεταφορείς αυτοεξυπηρέτησης. Πλήρης υπηρεσία σημαίνει ότι η εταιρεία παρέχει όλη την εργασία- πακετάρουν τα πράγματά σας στο φορτηγό τους και τα ξεπακετάρουν στη νέα τοποθεσία (ή το αντίστροφο). Οι εταιρείες μετακόμισης με αυτοεξυπηρέτηση παρέχουν φορτηγά και καροτσάκια, αλλά αφήνουν όλα τα υπόλοιπα σε εσάς – το πακετάρισμα των κουτιών, την ανύψωση βαρέων αντικειμένων κ.λπ. Πώς μπορώ να αποφασίσω ποιος τύπος υπηρεσίας ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μου; Εξαρτάται από το πόση δουλειά χρειάζεται να γίνει σε κάθε άκρο – αν υπάρχει πάρα πολλή δουλειά σε τοπικό επίπεδο, οπότε η πρόσληψη εξωτερικής βοήθειας θα μείωνε σημαντικά το κόστος- αν η απόσταση μεταξύ των σπιτιών καθιστά τη χρήση ενός διακρατικού μεταφορέα πιο πρακτική από τη χρήση τοπικών μεταφορέων που δραστηριοποιούνται μόνο σε ακτίνα 50 μιλίων από τον τόπο κατοικίας των πελατών…

Διαβάστε  Συμβουλές μετακόμισης με φορτηγό

Επιλέξτε εταιρεία μετακόμισης

Θα πρέπει να επιλέξετε μια εταιρεία μεταφορών που έχει καλή φήμη. Ζητήστε συστάσεις από φίλους και συγγενείς ή ελέγξτε το Pasignosto για να δείτε αν η εταιρεία είναι διαπιστευμένη. Ψάξτε για μετακομίσεις Αθήνα και ζητήστε προσφορές.

Ρωτήστε πρώην πελάτες για την εμπειρία τους με την εν λόγω μεταφορική εταιρεία- οι άνθρωποι αυτοί θα σας δώσουν την ειλικρινή τους γνώμη σχετικά με το πώς ήταν να συναλλάσσεστε με τη συγκεκριμένη μεταφορική εταιρεία, γεγονός που μπορεί να σας βοηθήσει να ενημερώσετε για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων όταν θα επιλέξετε ποιον θα προσλάβετε για τη μετακίνησή σας.

Ελέγξτε με τους πιθανούς μεταφορείς σας σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη – ακόμη και αν δεν προσφέρουν πλήρη κάλυψη αξίας αντικατάστασης (την οποία συνιστούμε), βεβαιωθείτε ότι έχουν τουλάχιστον ασφάλεια αστικής ευθύνης με απαλλαγή 0 δολαρίων, έτσι ώστε τυχόν ζημιές που θα γίνουν κατά τη μεταφορά να μην σας βγουν από την τσέπη σας!

Ζητήστε δεσμευτική εκτίμηση

Η δεσμευτική εκτίμηση είναι μια γραπτή συμφωνία μεταξύ εσάς και της μεταφορικής εταιρείας που εγγυάται την τιμή της μετακόμισής σας. Το κόστος θα βασίζεται στο βάρος των αντικειμένων σας, στην απόσταση που θα διανύσετε και στον αριθμό των μεταφορέων που θα χρειαστούν.

Συσκευάστε έξυπνα

Εάν μετακομίζετε σε νέο σπίτι, είναι σημαντικό να συσκευάσετε τα πράγματά σας προσεκτικά. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να καταστραφεί κάτι πολύτιμο ή εύθραυστο κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να συσκευάζετε έξυπνα:

  • Μην συσκευάζετε πράγματα που δεν είναι εύθραυστα, ογκώδη και δεν χρειάζονται άμεση πρόσβαση (όπως επιπλέον ρούχα). Αυτά τα αντικείμενα μπορούν να αποθηκευτούν μέχρι να τα χρειαστείτε ξανά.
  • Συσκευάστε τα αντικείμενα σε κουτιά ανάλογα με την ευθραυστότητά τους, ώστε να μην υποστούν ζημιά κατά τη μεταφορά. Για παράδειγμα, τοποθετήστε τα πιο εύθραυστα αντικείμενα πάνω από τα λιγότερο εύθραυστα σε κάθε κουτί, ώστε να μην πέσουν όταν τα σηκώνουν οι μεταφορείς ή μετατοπίζονται στις μονάδες αποθήκευσης κατά τη μεταφορά. Μια ενοικίαση φορτηγού θα σας βρει έξυπνες λύσεις.
Διαβάστε  Γιατί είναι δημοφιλή τα προκατασκευασμένα σπίτια;

Αποφύγετε να συσκευάσετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε ή που είναι πολύ ογκώδη.

Όταν συσκευάζετε, είναι σημαντικό να αποφεύγετε να συσκευάζετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε ή που είναι πολύ ογκώδη. Θα πρέπει να συσκευάζετε μόνο τα πράγματα που είναι απαραίτητα για την καθημερινή σας ζωή και μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν σε μικρό χώρο.

Για παράδειγμα, αν έχετε πολλά βιβλία, σκεφτείτε να ξεφορτωθείτε μερικά από αυτά πριν από την ημέρα της μετακόμισης, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς θα τα χωρέσετε όλα σε ένα κουτί. Αν υπάρχουν συναισθηματικά αντικείμενα που δεν είναι τόσο μεγάλα αλλά εξακολουθούν να καταλαμβάνουν χώρο -όπως χριστουγεννιάτικα στολίδια ή οικογενειακές φωτογραφίες- σκεφτείτε να αποθηκεύσετε αυτά τα αντικείμενα αλλού μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακόμισή σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *