Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Η εύρεση ενός καλού δικηγόρου χρίζει έρευνας

Η εύρεση ενός καλού δικηγόρου χρίζει έρευνας

Βρίσκεστε σε δύσκολη κατάσταση και χρειάζεστε έναν καλό δικηγόρο. Η εύρεση ενός μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά δεν είναι αδύνατη. Αν και κάθε υπόθεση είναι διαφορετική, υπάρχουν ορισμένα γενικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε τον κατάλληλο δικηγόρο για τις ανάγκες σας.

Ρωτήστε φίλους και συγγενείς.

  • Ζητήστε συστάσεις από φίλους και συγγενείς.
  • Ζητήστε συστάσεις από άτομα που εμπιστεύεστε.
  • Αν δεν γνωρίζετε κανέναν, ρωτήστε φίλους φίλων.
  • Μπορείτε επίσης να ζητήσετε συστάσεις από δικηγόρους που είχαν παρόμοιες εμπειρίες με τη δική σας (για παράδειγμα, αν η υπόθεσή σας αφορά το δίκαιο των σωματικών βλαβών).

Αναζητήστε έναν δικηγόρο με καλές κριτικές.

Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε έναν δικηγόρο με καλές κριτικές. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αναζητώντας στο διαδίκτυο ή ρωτώντας φίλους και μέλη της οικογένειας αν γνωρίζουν δικηγόρους που θα συνιστούσαν. Είτε ψάχνετε τοπικά όπως δικηγόροι γλυφάδα, είτε γενικότερα ένα δικηγορικό γραφείο, οι κριτικές παίζουν ρόλο.

Αν ψάχνετε για μια διαδικτυακή πηγή, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα το Pasignosto. Πρόκειται για έναν ιστότοπο όπου μπορείτε να αναζητήσετε δικηγόρους ανά ειδικότητα και τοποθεσία, καθώς και να διαβάσετε τα προφίλ τους και κριτικές από άλλους πελάτες. Έχουν ακόμη και έναν ηλεκτρονικό κατάλογο που σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση ανά κατηγορία–για παράδειγμα: δικηγόροι ποινικής υπεράσπισης κοντά μου!

Διαβάστε  Διαδικασία του διαζυγίου - Η αναγκαιότητα του δικηγόρου

Αναζητήστε έναν δικηγόρο που ειδικεύεται στο είδος της υπόθεσής σας.

  • Αναζητήστε έναν δικηγόρο που ειδικεύεται στο είδος της υπόθεσής σας.

Πολλοί δικηγόροι ειδικεύονται σε έναν τομέα του δικαίου, όπως η πτώχευση ή η ποινική υπεράσπιση. Η εξειδίκευση μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε έναν δικηγόρο που έχει περισσότερα προσόντα για να χειριστεί την υπόθεσή σας από εκείνους που ασχολούνται με θέματα γενικού δικαίου. Για παράδειγμα, αν κατηγορείστε για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και χρειάζεστε εκπροσώπηση σε δίκη, τότε η πρόσληψη ενός δικηγόρου για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ θα είναι πιθανότατα πιο επωφελής από την πρόσληψη οποιουδήποτε τυχαίου δικηγόρου από τον δρόμο -αυτό συμβαίνει επειδή οι πρώτοι θα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στον χειρισμό τέτοιου είδους υποθέσεων και θα γνωρίζουν πώς να τις υπερασπιστούν καλύτερα (και επίσης επειδή πιθανότατα θα είναι φθηνότεροι).

Εκτός από το ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών τους μέσω της γνωστικής τους βάσης, οι ειδικοί τείνουν επίσης να έχουν καλύτερη φήμη μεταξύ των άλλων δικηγόρων: θεωρούνται πιο διεξοδικοί και αφοσιωμένοι όταν πρόκειται για το “ποιον να εμπιστευτώ”. Ένας δικηγόρος διαζυγίων που ασχολείται χρόνια με αυτό τον τομέα είναι πιο ασφαλής επιλογή.

Πως να βρεις καλό δικηγόρο για την υπόθεση σου

Κανονίστε μια διαβούλευση πριν προσλάβετε τον δικηγόρο.

Θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε για τη δομή των αμοιβών τους. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ρωτώντας πόσο χρεώνουν και αν μπορούν να εκπονήσουν μαζί σας ένα σχέδιο πληρωμής, εάν είναι απαραίτητο. Είναι καλύτερο να πάτε στη διαβούλευση προετοιμασμένοι με ερωτήσεις, ώστε να μη χάνετε χρόνο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας.

Διαβάστε  Οι καλύτεροι δικηγόροι εργατολόγοι στην Αθήνα

Θα πρέπει να ρωτήσετε τον δικηγόρο για την εμπειρία και την εξειδίκευσή του στον συγκεκριμένο τομέα του δικαίου (όπως η ποινική υπεράσπιση). Τέλος, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε αν η ειδικότητά του θα ήταν επωφελής για την υπόθεσή σας, προτού αποφασίσετε αν ο εν λόγω δικηγόρος θα πρέπει να σας εκπροσωπήσει.

Ρωτήστε για τη δομή της αμοιβής και πάρτε την γραπτώς.

Αν θέλετε να βρείτε έναν καλό δικηγόρο, ρωτήστε για τη δομή της αμοιβής του και πάρτε την γραπτώς. Ο δικηγόρος θα πρέπει να σας πει πόσο θα χρεώσει για την υπόθεση, πόσο συχνά θα την χρεώνει και τι θα συμβεί αν χάσει. Εάν ο δικηγόρος σας δεν κερδίσει, αλλά εξακολουθεί να εισπράττει αμοιβές από εσάς, τότε αυτό δεν είναι πραγματικά καλή συμφωνία. Θέλετε κάποιον που δέχεται πληρωμή μόνο όταν κερδίζει υποθέσεις – και το ποσοστό επιτυχίας του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 50%.

Μην φοβάστε να κάνετε δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τις γνώσεις ή την εμπειρία τους.

Όταν συναντάτε έναν δικηγόρο, μη φοβηθείτε να του κάνετε δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τις γνώσεις ή την εμπειρία του. Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα να ρωτάτε για την προσέγγιση του δικηγόρου στην υπόθεσή σας, καθώς και για κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το ιστορικό και τις επιτυχίες του δικηγόρου στο παρελθόν που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν είναι κατάλληλος για εσάς.

Ακολουθούν ορισμένες ενδεικτικές ερωτήσεις:

  • Πώς θα προσεγγίζατε την υπόθεσή μου;
  • Τι είδους εκπαίδευση έχετε λάβει σε αυτόν τον τομέα;
  • Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας σας σε παρόμοιες υποθέσεις όπως η δική μου;
Διαβάστε  Διαδικασία Αγοραπωλησίας Ακινήτου

Το να βρείτε έναν καλό δικηγόρο δεν είναι εύκολο, αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε αν ρωτήσετε και έχετε το νου σας!

Τελικά, η εύρεση ενός καλού δικηγόρου δεν είναι εύκολη. Αλλά αν ρωτάτε και έχετε το νου σας για τις κόκκινες σημαίες, μπορείτε να τα καταφέρετε!

Ακολουθούν ορισμένα σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αναζητάτε νομική εκπροσώπηση:

  • Ρωτήστε τριγύρω. Οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορεί να είχαν παρόμοιες εμπειρίες με δικηγόρους στο παρελθόν, με τους οποίους ήταν ευχαριστημένοι ή δυσαρεστημένοι. Αν δεν είχαν καλές εμπειρίες, ίσως είναι σε θέση να σας δώσουν κάποιες συμβουλές σχετικά με τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στους πιθανούς υποψηφίους, ώστε ο επόμενος δικηγόρος να μην τους κάνει να μετανιώσουν για την επιλογή τους όσο μετανιώσανε οι δικοί τους!
  • Κάντε την έρευνά σας στο διαδίκτυο προτού καλέσετε οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο ή συναντήσετε πρόσωπο με πρόσωπο έναν από τους εκπροσώπους τους- αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά αργότερα στην πορεία, όταν έρθει η ώρα για την κατάθεση των εγγράφων – πράγμα που με φέρνει όμορφα στο σημείο 3…

Conclusion

Ελπίζουμε να αισθάνεστε σίγουροι για το επόμενο βήμα σας. Η εύρεση ενός καλού δικηγόρου μπορεί να είναι δύσκολη και συντριπτική, αλλά αν ρωτήσετε, κάνετε κάποια έρευνα και έχετε το νου σας για τις κόκκινες σημαίες, τότε θα είστε μια χαρά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *