Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Πως να βρεις καλό δικηγόρο για την υπόθεση σου

Πως να βρεις καλό δικηγόρο για την υπόθεση σου

Όταν χρειάζεστε δικηγόρο, συνήθως είναι επειδή έχετε ένα νομικό πρόβλημα. Αυτό μπορεί να είναι αγχωτικό! Γνωρίζουμε το συναίσθημα από πρώτο χέρι, γι’ αυτό και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας πώς να βρείτε έναν καλό δικηγόρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να επιλέγετε τον δικηγόρο σας σε δύσκολες στιγμές.

Ζητήστε συστάσεις

  • Ζητήστε συστάσεις. Ρωτήστε φίλους, συγγενείς, ακόμη και αγνώστους στην κοινότητά σας αν έχουν συστάσεις για δικηγόρους. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από ανθρώπους που έχουν προσλάβει δικηγόρους στο παρελθόν να δώσουν τα σχόλιά τους για την εμπειρία τους.
  • Ζητήστε συστάσεις από άτομα με παρόμοια νομικά ζητήματα με τα δικά σας- αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φίλους ή γνωστούς που έχουν περάσει πρόσφατα από διαδικασία διαζυγίου, πτώχευσης ή σχεδιασμού περιουσίας. Εάν ψάχνετε για δικηγόρο που ειδικεύεται στο μεταναστευτικό δίκαιο, αναζητήστε συστάσεις από συναδέλφους σας μετανάστες που κατάφεραν να περιηγηθούν στο σύστημα με επιτυχία με τη βοήθεια ενός δικηγόρου. Αν γνωρίζετε κάποιον άλλον που έχει χρησιμοποιήσει τον ίδιο δικηγόρο με εσάς (ή ακόμη και μόλις προσέλαβε έναν), μιλήστε μαζί του για την εμπειρία τους από τη συνεργασία τους, ώστε να σας πει αν ο συγκεκριμένος δικηγόρος δούλεψε καλά ή όχι μαζί του προσωπικά, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες για το πώς χειρίστηκε ορισμένες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της κάθε υπόθεσης.”

Συμβουλευτείτε άλλους δικηγόρους

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε συστάσεις από άλλους δικηγόρους. Μπορεί να είναι σε θέση να σας υποδείξουν τη σωστή κατεύθυνση ή ακόμη και να σας συστήσουν τον δικό τους δικηγόρο. Ένας εργατολόγος έχει ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο. Ο ποινικολόγος ανάλογα στο ποινικό δίκαιο.

Διαβάστε  Η εύρεση ενός καλού δικηγόρου χρίζει έρευνας

Αν ψάχνετε για συμβουλές σχετικά με το πώς να βρείτε έναν καλό δικηγόρο, αυτός είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να τις λάβετε. Οι δικηγόροι είναι συχνά πολύ πρόθυμοι να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλους που χρειάζονται βοήθεια στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη νομική εκπροσώπηση -και τους αρέσει να μιλούν για τον εαυτό τους!

Μπορείτε επίσης να τους ρωτήσετε τι είδους πράγματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή ενός δικηγόρου (π.χ. επίπεδο εμπειρίας) και τι ερωτήσεις πρέπει να κάνετε πριν υπογράψετε με κάποιον νέο (π.χ. πρακτικές χρέωσης).

Χρησιµοποιήστε µια υπηρεσία παραποµπής δικηγόρων

Αν ψάχνετε για δικηγόρο, το πρώτο βήμα είναι να ρωτήσετε. Μπορείτε να συμβουλευτείτε φίλους και μέλη της οικογένειας που έχουν χρησιμοποιήσει δικηγόρους στο παρελθόν. Θα μπορούσατε επίσης να ρωτήσετε συναδέλφους στη δουλειά ή στην κοινότητά σας – μπορεί να έχουν παρόμοιες εμπειρίες που θα σας φανούν χρήσιμες όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε νομικό εκπρόσωπο.

Εάν καμία από αυτές τις επιλογές δεν σας φαίνεται βιώσιμη, μην ανησυχείτε! Υπάρχει και άλλος τρόπος: οι υπηρεσίες παραπομπής δικηγόρων (ΥΠΔ). Οι οργανισμοί αυτοί παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τοπικούς δικηγόρους με βάση τους τομείς εξειδίκευσής τους, το επίπεδο εμπειρίας τους και άλλους παράγοντες. Παρέχουν επίσης παραπομπές για συγκεκριμένους τύπους υποθέσεων, όπως διαζύγιο ή πτωχευτικό δίκαιο, εάν χρειάζεται, ώστε να μην χρειάζεται να χάνετε χρόνο ξεφυλλίζοντας σελίδες επί σελίδων στο Google προσπαθώντας να βρείτε κάποιον που να πληροί και τα τρία παραπάνω κριτήρια!

Ερευνήστε ποιες υπηρεσίες παρέχει ο δικηγόρος

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή ενός δικηγόρου, αλλά ίσως το πιο σημαντικό είναι αν έχει εμπειρία στον τομέα του δικαίου σας. Για παράδειγμα, αν χρειάζεστε βοήθεια για την επιχείρησή σας, δεν έχει νόημα να προσλάβετε κάποιον που ειδικεύεται στο δίκαιο της ποινικής υπεράσπισης.

Διαβάστε  Νομικός Έλεγχος Ακινήτου από Δικηγόρο - Διαδικασία

Αν ψάχνετε για έναν δικηγόρο που μπορεί να σας βοηθήσει με νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση, για παράδειγμα, αναζητήστε το προφίλ του στο Avvo και δείτε τι έχουν πει άλλοι πελάτες γι’ αυτόν (μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις κριτικές ψάχνοντας στο Google). Μπορεί επίσης να θέλετε να αναρωτηθείτε: Προσφέρει αυτός ο δικηγόρος δωρεάν διαβουλεύσεις; Πόσο καιρό θα διαρκέσουν αυτές οι διαβουλεύσεις; Θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις μου χωρίς να με κάνει να νιώσω βιασύνη ή σύγχυση; Εάν όχι, συνεχίστε να ψάχνετε!

Βρείτε έναν δικηγόρο που είναι κατάλληλος για εσάς.

Βρείτε τον κατάλληλο δικηγόρο για εσάς.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε έναν καλό δικηγόρο είναι να ρωτήσετε γύρω σας, να κάνετε κάποια έρευνα και να βεβαιωθείτε ότι είναι ο κατάλληλος για την υπόθεσή σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες υπηρεσίες παρέχει, πόσο καιρό ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και αν έχει ή όχι κριτικές από προηγούμενους πελάτες.

Συμπερασματικά

Η εύρεση ενός καλού δικηγόρου δεν είναι εύκολη, αλλά μπορεί να γίνει. Απλά πρέπει να ξέρετε πού να ψάξετε και ποιον να ρωτήσετε. Να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρείτε κάποιον που είναι κατάλληλος για εσάς και την κατάστασή σας – όχι οποιονδήποτε δικηγόρο! Αν αισθάνεστε ότι σας έχουν καταβάλει όλες αυτές οι πληροφορίες, μην ανησυχείτε: έχουμε πολλές ακόμη συμβουλές για το πώς να βρείτε δικηγόρο στον ιστότοπό μας (σύνδεσμος).

One thought on “Πως να βρεις καλό δικηγόρο για την υπόθεση σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *