Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

iPhone 14: Αξιολόγηση – Όμοιος Σχεδιασμός, Βελτιωμένα Χρώματα και Αξιόπιστη Απόδοση

iphone 14

Η κυκλοφορία του iPhone 14 έχει φέρει την πολυπόθητη ανανέωση στην κατηγορία των οικονομικότερων μοντέλων της Apple. Ενώ η εταιρεία έχει επιμείνει σε μεγάλο βαθμό στον ήδη γνωστό σχεδιασμό των προηγούμενων ετών, το iPhone 14 έρχεται με μικρές αλλά σημαντικές αναβαθμίσεις που διατηρούν την ελκυστικότητά του. Με νέα σειρά χρωμάτων και το εισαγωγικό μοντέλο να έχει πλέον μεγαλύτερη επιλογή, το iPhone 14 αποδεικνύεται ένας αξιόπιστος και κομψός σύντροφος για την καθημερινότητά μας.

Οθόνη και Σχεδιασμός

Το iPhone 14 μοιάζει πανομοιότυπο με το iPhone 13 και το iPhone 12. Παρόλο που η οθόνη του είναι ωραία, δεν διαθέτει ProMotion ή Dynamic Island. Η νέα σειρά χρωμάτων, που περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο γαλάζιο, προσφέρει μια φρέσκια πινελιά στο σχεδιασμό. Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Apple επιμένει στον ίδιο συνολικό σχεδιασμό για το φθηνότερο μοντέλο iPhone. Εκτός από κάποια ελαφρώς αλλαγμένα χρώματα, όπως το γαλάζιο που εξετάζω, δεν υπάρχει προφανής τρόπος να ξεχωρίσετε τις κυκλοφορίες του 2021 και του 2022.

Αν και κάποιες βελτιώσεις θα ήταν ευπρόσδεκτες, το iPhone 14 παραμένει ένα όμορφο τηλέφωνο. Οι επίπεδες πλευρές έχουν ματ φινίρισμα, αποφεύγοντας τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις μουτζούρες – αντίθετα με το iPhone 14 Pro – και ταιριάζουν όμορφα με το χρώμα της γυάλινης πλάτης. Είναι μια ελαφριά, άνετη συσκευή που θα είναι οικεία στους περισσότερους. Είναι επίσης αρκετά ανθεκτική, με βαθμολογία IP68 για προστασία από το νερό και το Ceramic Shield της Apple για επιπλέον προστασία από πτώσεις.

Ωστόσο, εξακολουθώ να βρίσκω ότι αυτές οι οθόνες γρατζουνίζονται πολύ εύκολα για τις προτιμήσεις μου, οπότε ένα προστατευτικό οθόνης παραμένει απαραίτητο για να διατηρηθεί το πάνελ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Διαβάστε  Ποια ειίναι τα μυστικά στη κατασκευή μιας ιστοσελίδας

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπάρχει το iPhone 14 Mini, αλλά το μεγαλύτερο iPhone 14 Plus. Το Plus διαθέτει όλη την ίδια τεχνολογία με το κανονικό iPhone 14, απλά σε μεγαλύτερο σώμα. Αν σας αρέσει να παρακολουθείτε ταινίες εν κινήσει ή να παίζετε παιχνίδια, η μεγαλύτερη οθόνη είναι καλύτερη επιλογή.

Όπως ο σχεδιασμός, έτσι και η οθόνη είναι η ίδια. Το ProMotion, η τεχνολογία προσαρμοστικού ρυθμού ανανέωσης 120Hz που επιτρέπει την πάντα ενεργοποιημένη οθόνη του iPhone 14 Pro, απουσιάζει. Αυτό είναι πραγματικά κρίμα, καθώς η ομαλή κύλιση και οι πρόσθετες δεξιότητες που επιτρέπει αυτή η τεχνολογία πάνελ λείπουν πολύ. Δεν θα σας λείψει το ProMotion ή ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό που είναι δύσκολο να χαθεί.

Είναι δύσκολο να δώσετε στην Apple συγχωροχάρτι για τη μη συμπερίληψη μιας ταχύτερης οθόνης εδώ, καθώς ακόμη και τα οικονομικά τηλέφωνα Android τα διαθέτουν. Η πιο συγκρίσιμη ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S23, διαθέτει επίσης οθόνη 120Hz.

Παραμένει όμως μια καλή οθόνη. Τα χρώματα είναι πιστά, υπάρχει αρκετή φωτεινότητα για εντυπωσιακή απόδοση HDR όταν κάνετε streaming από το Netflix, το Apple TV Plus ή άλλα και η λεπτομέρεια είναι ευκρινής. Η υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα του iPhone 14 Pro το καθιστά πολύ πιο ευανάγνωστο σε εξωτερικούς χώρους σε πραγματικά φωτεινές συνθήκες και θα μπορούσε να αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα για κάποιον που περνάει μεγάλο μέρος της ημέρας έξω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *