Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Ποια ειίναι τα μυστικά στη κατασκευή μιας ιστοσελίδας

Ποια ειίναι τα μυστικά στη κατασκευή μιας ιστοσελίδας

Η ιστοσελίδα σας είναι το πρόσωπο της επιχείρησής σας. Είναι το σημείο όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν για να μάθουν για την εταιρεία σας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι εύκολος στη χρήση και την πλοήγηση των πελατών. Οι καλύτεροι ιστότοποι είναι εκείνοι που διευκολύνουν τους πελάτες να βρίσκουν αυτό που ψάχνουν γρήγορα και εύκολα χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν μέσα από πολλή ακαταστασία στην πορεία.

Περιεχόμενο

Το περιεχόμενο είναι το πιο σημαντικό μέρος του ιστοτόπου σας. Είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να επισκέπτονται, να παραμένουν και να επιστρέφουν στον ιστότοπό σας. Το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι μοναδικό και αρκετά ενδιαφέρον ώστε να σας θυμούνται.

Θα πρέπει να έχετε ένα συντακτικό ημερολόγιο που περιγράφει ακριβώς τι είδους περιεχόμενο θα δημοσιεύετε σε τακτική βάση, όπως π.χ:

  • Μια ανάρτηση στο ιστολόγιο για κάτι που συμβαίνει στον κλάδο ή σχετικά νέα στοιχεία που μπορούν να μοιραστούν με τους αναγνώστες μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το Facebook ή το LinkedIn (κατά περίπτωση).

Ιδέες για διαφήμιση στα Social Media

Πλοήγηση Ιστοσελίδας

  • Πλοήγηση είναι η διαδικασία εύρεσης του τρόπου πλοήγησης σε έναν ιστότοπο.
  • Είναι σημαντικό για τους χρήστες να μπορούν να βρίσκουν γρήγορα και εύκολα αυτό που ψάχνουν.
  • Αν έχετε πάρα πολλούς συνδέσμους σε μια σελίδα, μπορεί να είναι δύσκολο να δείτε ποιοι είναι σημαντικοί και ποιοι όχι. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι κάθε σύνδεσμος έχει ένα προφανές όνομα ή εικονίδιο, ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν τι κάνει όταν κάνουν κλικ σε αυτόν (για παράδειγμα, “Επικοινωνήστε μαζί μας” και όχι απλώς “Επικοινωνία”).
Διαβάστε  iPhone 11 & 11 Pro: Πως Λειτουργούν - Οδηγός

Συμβατότητα με κινητά

Η συμβατότητα με τα κινητά τηλέφωνα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την κατασκευή ιστοτόπων. Η χρήση ευέλικτου σχεδιασμού και τεχνικών responsive design θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας παραμένει συμβατός με το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο των κινητών συσκευών. Ένας ειδικός στο SEO θα βοηθήσει τους developers συνολικά στην αρχιτεκτονική.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε τη συμβατότητα του ιστοτόπου σας με κινητά τηλέφωνα:

  • Χρησιμοποιήστε το εργαλείο δοκιμής φιλικότητας προς κινητά της Google για να ελέγξετε αν η σελίδα σας είναι βελτιστοποιημένη για προβολή σε μικρές οθόνες. Αν δεν είναι, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά δωρεάν εργαλεία που διατίθενται στο διαδίκτυο και τα οποία θα σας βοηθήσουν να τη βελτιστοποιήσετε για προβολή από κινητά χωρίς να απαιτούνται γνώσεις κωδικοποίησης (όπως το Adaptive Images).

Αυτές είναι μερικές ιδέες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Εν κατακλείδι, αυτές είναι μερικές ιδέες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας:

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ισχυρή και φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα.
  • Το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι ενημερωμένο και σχετικό.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας ανταποκρίνεται, ώστε να φαίνεται καλά σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και των tablet!

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτές τις ιδέες για την κατασκευή ιστοσελίδων χρήσιμες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *