Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Αθήνα και Μεταφορές

Ιδιωτικές μεταφορές Αθήνα

Αθήνα, η ιστορική πόλη και πρωτεύουσα της Ελλάδας. Πολλές από τις πνευματικές και καλλιτεχνικές ιδέες του κλασικού πολιτισμού προήλθαν από εκεί με την πόλη να θεωρείται η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού.

Η Αθήνα βρίσκεται 8 χλμ. από τον κόλπο του Φαλήρου, έναν κολπίσκο του Αιγαίου όπου βρίσκεται ο Πειραιάς, το λιμάνι της Αθήνας, σε μια άνυδρη λεκάνη. Η ευρύτερη Αθήνα έχει έκταση 165 τετραγωνικά μίλια (427 τετραγωνικά χιλιόμετρα). Ο ποταμός Κηφισός, μόνο μια στάλα το καλοκαίρι, διαρρέει το δυτικό μισό. ο Ιλισός ποταμός, συχνά ξηρός, διασχίζει το ανατολικό μισό. Τα γύρω βουνά—Párnis, 4.636 πόδια (1.413 μέτρα). Pentelicus (Pendéli), 3.631 πόδια; Υμηττός (Imittós), 3.365 πόδια; και Αιγάλεων, 1.535 πόδια — προσθέτουν στην εντύπωση της άγονης. Ωστόσο, τέτοιες σκέψεις είναι επιφανειακές σε σύγκριση με τη γονιμότητα των κληροδοτημάτων της Αθήνας στον κόσμο, όπως η φιλοσοφία, η αρχιτεκτονική της, η λογοτεχνία της και τα πολιτικά της ιδανικά.

Χαρακτήρας της πόλης – Η Αθήνα όπως φαίνεται από την Ακρόπολη

Η Αθήνα, με τα ψηλά κτίρια και τα σύγχρονα καταστήματα, είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη όταν προσεγγίζεται από τη Μέση Ανατολή. Όταν προσεγγίζεται από τη δύση, από αλλού στην Ευρώπη, αυτό που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι η επιρροή της Ανατολής -στο φαγητό, τη μουσική και την θορυβώδη ζωή στους δρόμους- ίσως απομεινάρια μιας εποχής που η Αθήνα ήταν διαζευγμένη από την ευρωπαϊκή κοινωνία υπό τον οθωμανικό ζυγό . Ωστόσο, είναι λάθος να πούμε ότι η Αθήνα είναι ένα μείγμα Ανατολής και Δύσης: είναι ελληνική και, πιο συγκεκριμένα, αθηναϊκή. Η πόλη, άλλωστε, έθρεψε τον δυτικό πολιτισμό πριν από χιλιάδες χρόνια. Η Αθήνα παραμένει στην παγκόσμια σκηνή μέχρι σήμερα.

Διαβάστε  Κεφαλονιά - Ένα Παραδεισένιο Νησί

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2004 ο κόσμος ήρθε στην πόλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός που προκάλεσε μια δραματική αναμόρφωση για την Αθήνα. Εκτός από την κατασκευή μιας σειράς νέων αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων (συμπεριλαμβανομένου ενός σταδίου που σχεδίασε ο Santiago Calatrava), η Αθήνα προχώρησε σε τεράστιες βελτιώσεις στις υποδομές μεταφορών που περιελάμβαναν δραματική επέκταση των μέσων μαζικής μεταφοράς και την κατασκευή ενός νέου διεθνούς αεροδρομίου.

Τρεις περίπου αιώνες μετά το θάνατο του Περικλή (429 π.Χ.), οι Αθηναίοι μπήκαν σε μια περίοδο δουλείας που κράτησε σχεδόν 2.000 χρόνια. Η πόλη απελευθερώθηκε το 1833 και στα επόμενα 170 χρόνια ήταν το σκηνικό περισσότερων από δώδεκα επαναστάσεων, άλλης βίαιης ξένης κατοχής και ενός εμφυλίου πολέμου ιδιαίτερης αγριότητας. Αυτή η μακρά ιστορία πάθους και οδύνης είχε σημαντική επίδραση στον αθηναϊκό χαρακτήρα. Ο πυρήνας αυτού του χαρακτήρα είναι η αδυσώπητη θέληση για επιβίωση, που υποστηρίζεται από μια βαθιά αίσθηση πίστης (ιδιαίτερα στην οικογένεια) και πατριωτισμού. Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, την οποία διευθύνει μια σύνοδος που συνεδριάζει στην Αθήνα, ήταν η κύρια δύναμη για τη διατήρηση ζωντανής της ελληνικής γλώσσας, παράδοσης και λογοτεχνίας όταν τέτοια πράγματα ήταν απαγορευμένα, και οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να την υποστηρίζουν.

Πώς Μπορείς να επισκεφτείς με άνεση και ασφάλεια όλα τα αξιοθέατα της Αθήνας;

Εάν επιζητείτε άνεση και ασφάλεια η λύση ακούει στο όνομα ιδιωτικές μεταφορές Αθήνα. Τα ιδιωτικά μέσα μετακίνησης προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως ελευθερία και ευελιξία. Οι επιβάτες μπορούν να μετακινηθούν όποτε και όπου θέλουν, ανάλογα με το δικό τους πρόγραμμα και τις ανάγκες τους. Ακόμη οι μετακινήσεις αυτού του τύπου προσφέρουν ευκολία και ταχύτητα: Τα ιδιωτικά μέσα μετακίνησης προσφέρουν συνήθως μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα από τα δημόσια μέσα μεταφορών.

Διαβάστε  Πρόβλημα Απόφραξης - Πότε Χρειάζομαι έναν Επαγγελματία;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *