Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Ποιες είναι οι Αρμοδιότητες ενός Δικηγόρου Αστικού Δικαίου;

δικηγοροι αστικου δικαιου

Στη σύγχρονη κοινωνία, οι δικηγόροι αστικού δικαίου αναδεικνύονται ως σημαντικοί φύλακες της δικαιοσύνης και της ισότητας ενώπιον του νόμου. Η προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ανθρώπων αποτελεί τον πυρήνα του επαγγέλματός τους, ενώ η επαγγελματική τους αφοσίωση και η εμπειρία τους στον χώρο αποτελούν τη βάση για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πελάτες τους.

Τι είναι ο δικηγόρος αστικού δικαίου;

Ο όρος «δικηγόρος αστικού δικαίου» είναι ένας γενικός όρος για τους δικηγόρους που ασκούν μη ποινικό δίκαιο. Οι δικηγόροι αστικού δικαίου μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα σε διάφορους τομείς, αλλά τις περισσότερες φορές ειδικεύονται σε έναν – όπως οι σωματικές βλάβες, η ακίνητη περιουσία ή ο σχεδιασμός κληρονομιών.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας αστικής και μιας ποινικής υπόθεσης;

Οι ποινικοί δικηγόροι επικεντρώνονται στη δίωξη ή την υπεράσπιση ατόμων που έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του κοινού, του κράτους ή της χώρας. Οι πολιτικοί δικηγόροι ασχολούνται με υποθέσεις στις οποίες υπάρχει διαφωνία μεταξύ ανθρώπων ή οργανισμών, αλλά δεν έχουν παραβιαστεί ποινικοί νόμοι.

Τι κάνει ένας δικηγόρος αστικού δικαίου;

Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής εκπροσωπούν τους πελάτες τους σε υποθέσεις αστικού δικαίου. Μπορούν να συνεργαστούν με ιδιώτες, επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς. Ένας δικηγόρος αστικών υποθέσεων μπορεί να βοηθήσει τον πελάτη του κατά τις αρχικές διαδικασίες κατάθεσης μιας αγωγής, καθώς και κατά τη διάρκεια της δίκης, των πιθανών δικαστικών διαδικασιών και της επίλυσης.

Μπορούν επίσης να βοηθήσουν να καθοριστεί αν μια υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή ή αν μπορεί να επιλυθεί εκτός δικαστηρίου μέσω διαμεσολάβησης, διαιτησίας ή/και διαπραγμάτευσης. Επιπλέον, οι δικηγόροι μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τη νομική ορολογία και τις διαδικασίες που μπορεί να συνοδεύουν την κατάθεση αγωγής εναντίον κάποιου.

Διαβάστε  Διαζύγιο - Ποιες οι Επιλογές και Ποια η Νομοθεσία;

Πώς είναι η διαδικασία της αστικής δίκης;

Η διαδικασία της πολιτικής δίκης μπορεί να είναι τρομακτική. Αλλά η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της διαδικασίας και του τι να περιμένετε από τον δικηγόρο σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Ακολουθεί η ακόλουθη εικόνα της διαδικασίας πολιτικής αγωγής:

Κατάθεση αίτησης

Κατ’ αρχάς, όταν ένας πελάτης προσλαμβάνει δικηγόρο αστικού δικαίου, θα καταθέσει αίτηση στο δικαστήριο. Πρόκειται για μια δήλωση που εξηγεί γιατί μηνύει το άλλο μέρος. Μόλις κατατεθεί αυτή η αίτηση, η αίτηση και η κλήτευση θα επιδοθούν στον εναγόμενο – το πρόσωπο ή την οντότητα κατά της οποίας καταθέτουν την αγωγή. Αυτό τους ενημερώνει για το τι τους προσάπτεται και τους παρέχει ένα χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου πρέπει να απαντήσουν.

Ανακάλυψη

Μόλις ο εναγόμενος απαντήσει στην κλήτευση, ο δικηγόρος του θα προχωρήσει στη φάση της ανακάλυψης. Σε αυτή τη φάση θα συλλέξει πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την αγωγή και θα δημιουργήσει μια υπόθεση εναντίον του εναγομένου.

Επόμενα βήματα

Αφού συγκεντρωθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες, ο δικηγόρος τους θα καθορίσει τον καλύτερο τρόπο προώθησης – είτε πρόκειται για προσπάθεια συμβιβασμού είτε για παραπομπή της υπόθεσης στο δικαστήριο. Από εκεί και πέρα, θα συνεργαστεί με τον εναγόμενο και τον δικηγόρο του για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα είναι επωφελής για όλους. Ή θα υποστηρίξει την υπόθεση ενώπιον δικαστή και ενόρκων, οι οποίοι στη συνέχεια θα καθορίσουν το αποτέλεσμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *