Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Πώς να χρησιμοποιήσεις το iPhone ως μικρόφωνο στο Mac σου

Πώς να χρησιμοποιήσεις το iPhone ως μικρόφωνο στο Mac σου

Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι ένα αξιόπιστο μικρόφωνο όταν χρειαζόμαστε να πραγματοποιήσουμε βιντεοκλήσεις, να καταγράψουμε φωνητικά μηνύματα ή ακόμη και να δημιουργήσουμε ποιοτικό ηχητικό περιεχόμενο.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η δυνατότητα χρήσης του εκθεσιακού iPhone ως μικρόφωνο στο Mac μας μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη σε πολλές καταστάσεις. Αν είμαστε επαγγελματίες που συμμετέχουμε συχνά σε τηλεδιασκέψεις και πρέπει να παρέχουμε ποιοτικό ήχο στους ακροατές μας, η δυνατότητα αυτή μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και πόρους. Δεν απαιτείται πλέον η αγορά ενός εξωτερικού μικροφώνου, καθώς το iPhone μας μπορεί να παρέχει εξαιρετική ποιότητα ήχου.

Επιπλέον, αν είμαστε μουσικοί ή παραγωγοί και χρειαζόμαστε ένα γρήγορο και εύκολο μέσο για να ηχογραφήσουμε μουσικά όργανα ή φωνητικά, το iPhone μας μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο. Μπορούμε να συνδέσουμε το iPhone μας στον υπολογιστή μας, να ανοίξουμε το αγαπημένο μας μουσικό λογισμικό και να ξεκινήσουμε την ηχογράφηση χωρίς καθυστέρηση.

Το iPhone μας αποτελεί ένα εξαιρετικό μικρόφωνο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στον υπολογιστή μας Mac για να απολαμβάνουμε καθαρό, υψηλής ποιότητας ήχο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τον τρόπο να το πράξετε αυτό με απλά βήματα.

Βήμα 1: Ετοιμασία του iPhone

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο με τον υπολογιστή Mac σας. Αυτό είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της σύνδεσης.

Βήμα 2: Ρύθμιση του iPhone ως μικροφώνου

 1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του iPhone που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως μικρόφωνο.
 2. Πηγαίνετε στην ενότητα “Συσκευές και ηχητικά”.
 3. Επιλέξτε την επιλογή “Συνδέσεις iPhone” (ή αντίστοιχη επιλογή ανάλογα με την έκδοση του iOS που χρησιμοποιείτε).
Διαβάστε  Ιατρικό Μάρκετινγκ - Πως να προβληθεί ένα Ιατρείο

Βήμα 3: Σύνδεση με τον υπολογιστή Mac

 1. Στον υπολογιστή Mac, μεταβείτε στο “Μενού Apple” στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε “Προτιμήσεις Συστήματος”.
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή “Ήχος”.
 3. Στην καρτέλα “Είσοδος”, επιλέξτε το iPhone σας από τη λίστα των διαθέσιμων πηγών εισόδου μικροφώνου.

Βήμα 4: Ρύθμιση της πηγής ήχου στο Mac

Για να διασφαλίσετε ότι το iPhone σας χρησιμοποιείται ως η κύρια πηγή ήχου στον υπολογιστή Mac σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ήχου στη γραμμή εργαλείων του Mac σας (ή πηγαίνετε στο “Προτιμήσεις Συστήματος” > “Ήχος”).
 2. Στην καρτέλα “Είσοδος”, βεβαιωθείτε ότι το refurbished iPhone σας είναι επιλεγμένο ως πηγή εισόδου ήχου.
 3. Ρυθμίστε την ένταση του ήχου σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Τώρα, ο υπολογιστής Mac σας θα λαμβάνει ήχο από το iPhone σας ως την κύρια πηγή εισόδου.

Βήμα 5: Έλεγχος της ποιότητας του ήχου

Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το iPhone σας ως ένα σημαντικό εργαλείο για εφαρμογές όπως οι τηλεδιασκέψεις, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ποιότητα του ήχου. Δοκιμάστε την ποιότητα ηχογράφησης καταγράφοντας κάποια φωνητικά, πραγματοποιώντας μια δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη, ή χρησιμοποιώντας εφαρμογές εγγραφής ήχου για να αξιολογήσετε την ποιότητα του ήχου.

Βήμα 6: Ρύθμιση του iPhone Γ

ια να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου από το iPhone 12 σας, ακολουθήστε αυτές τις ρυθμίσεις:

 1. Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή “Ήχος” στο iPhone σας έχει ρυθμιστεί στην υψηλότερη ποιότητα ηχογράφησης.
 2. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία “Θόρυβος Εκκίνησης” στο iPhone σας, εάν υπάρχει, για να μειώσετε τον περιβαλλοντικό θόρυβο.
 3. Ελέγξτε τη θέση και την κατεύθυνση του iPhone σας. Η βέλτιστη ποιότητα ήχου επιτυγχάνεται όταν το iPhone είναι σταθερό και στραμμένο προς την κατεύθυνση του ήχου που θέλετε να καταγράψετε.
Διαβάστε  Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο για iPhone και iPad

Η χρήση του iPhone σας ως μικρόφωνο για τον υπολογιστή Mac σας μπορεί να είναι οικονομική λύση, καθώς δεν απαιτεί την αγορά ενός εξωτερικού μικροφώνου. Επιπλέον, οι περισσότεροι χρήστες iPhone διαθέτουν ήδη ένα αξιόλογο μικρόφωνο μέσω της συσκευής τους, και αυτή η λύση εκμεταλλεύεται αυτό το πλεονέκτημα. Δεν απαιτεί εγκατάσταση τρίτου λογισμικού ή εφαρμογών. Οι ενσωματωμένες δυνατότητες του macOS και του iOS καθιστούν τη διαδικασία απλή και προσβάσιμη για όλους τους χρήστες.

Τώρα το iPhone σας θα λειτουργεί ως μικρόφωνο για τον υπολογιστή Mac σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε εφαρμογές όπως το Zoom, το Skype, το GarageBand και άλλες που απαιτούν εξωτερικό μικρόφωνο. Μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε την επίπεδη εισόδου ήχου στο Mac σας ανάλογα με τις ανάγκες σας, προκειμένου να εξασφαλίσετε την καλύτερη ποιότητα ήχου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *