Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Μετακόμιση και Πακετάρισμα – Οδηγός Ασφαλείας

Μετακόμιση και Πακετάρισμα

Μετακομίζετε; Φροντίστε να έχετε κατά νου αυτόν τον κατάλογο όταν συσκευάζετε τα ρούχα σας.

 • Συσκευασία ανά χρώμα.
 • Ξεκινήστε με τα ουδέτερα χρώματα και στη συνέχεια προχωρήστε σε πιο φωτεινά χρώματα και εκτυπώσεις.
 • Στοιβάζετε τα ρούχα σας στη βαλίτσα, διπλώνοντας τα μακρυμάνικα πουκάμισα και βάζοντάς τα πρώτα σε πλαστικές σακούλες για να μην τσαλακωθούν. Έτσι θα εξοικονομήσετε χώρο και θα αποφύγετε το τσαλάκωμα.
 • Τυλίξτε τις κάλτσες σε μπαλάκια πριν τις βάλετε σε μια τσάντα ή ένα κουτί – έτσι θα εξοικονομήσετε χώρο και θα αποφύγετε επίσης το τσαλάκωμα!

Συσκευασία των ρούχων σας

 • Συσκευάστε ρούχα για την εποχή κατά την οποία μετακομίζετε.
 • Συσκευάστε ρούχα που είναι εύκολο να συνδυάσετε και να ταιριάξετε.
 • Συσκευάστε ρούχα που καθαρίζονται εύκολα ή τουλάχιστον πλένονται στο χέρι.
 • Συσκευάστε ρούχα που είναι εύκολο να φορεθούν, ακόμη και αν δεν είναι απαραίτητα τα αγαπημένα σας (θα έχετε μια εντελώς νέα γκαρνταρόμπα όταν μετακομίσετε).
 • Αποφύγετε να συσκευάζετε αντικείμενα με κουμπιά ή φερμουάρ, καθώς αυτά μπορεί να σπάσουν κατά τη μεταφορά και να προκαλέσουν ζημιά σε άλλα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά τους στο κουτί ή τη βαλίτσα.

Μετακομίζεις; Φροντίστε να έχετε κατά νου αυτόν τον κατάλογο όταν συσκευάζετε τα ρούχα σας.

Όταν μετακομίζετε, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πακετάρετε τα ρούχα σας. Εξάλλου, αυτό είναι το πιο βαρετό κομμάτι της μετακόμισης! Αλλά αν δεν φροντίσετε την ντουλάπα σας και τα υπόλοιπα υπάρχοντά σας όταν πακετάρετε για μια μετακόμιση, μπορεί να καταστραφούν ή να χαθούν. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν συσκευάζετε τα ρούχα σας:

 • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν λεκέδες σε κανένα ρούχο πριν τα βάλετε σε κουτιά ή σακούλες. Οι λεκέδες μπορεί να είναι δύσκολο ή αδύνατο να αφαιρεθούν όταν έχουν δημιουργηθεί, οπότε είναι καλύτερο να μην ρισκάρετε με λεκέδες σε ρούχα που μπορεί να έχουν συναισθηματική αξία για εσάς (π.χ. εκείνα τα παλιά μπλουζάκια από το λύκειο). Αν υπάρχουν λεκέδες σε ένα ρούχο που εξακολουθεί να έχει συναισθηματική αξία, αλλά δεν μπορεί να καθαριστεί αρκετά εύκολα μόνο με το πλύσιμο στο χέρι*, σκεφτείτε να βγάλετε φωτογραφίες αυτών των αντικειμένων πριν τα βάλετε στην αποθήκη, ώστε αν συμβεί κάτι ενώ φυλάσσονται κάπου αλλού (π.χ. ανάπτυξη μούχλας), τότε τουλάχιστον κάποιος θα ξέρει τι συνέβη** – όπως όταν η μαμά μου έχασε το νυφικό της, αφού το είχε βάλει σε ασφαλές μέρος, επειδή πίστευε ότι θα το χρειαζόταν ξανά κάποια μέρα!
Διαβάστε  Μεταφορά Επίπλων - Πως να το κάνετε με ασφάλεια

Συσκευάστε με βάση τα χρώματα.

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε τα ρούχα σας. Αν ψάχνετε για μεταφορές μετακομίσεις Ίλιον, τότε διαβάστε κριτικές από τις τοπικές μεταφορικές.

Αν είστε σαν εμάς, η γκαρνταρόμπα σας πιθανόν να αποτελείται από αντικείμενα διαφορετικών αποχρώσεων και αποχρώσεων. Αν είναι έτσι, αυτό το βήμα είναι για εσάς! Συνιστούμε να κρατάτε παρόμοια χρώματα μαζί σε ξεχωριστές τσάντες, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να τα ξαναφορέσετε (ή αν κάποιος άλλος θέλει να δανειστεί κάτι), να δείχνουν όλα μαζί ωραία χωρίς να απαιτείται πολλή σκέψη. Για να κρατήσετε τα πράγματα οργανωμένα:

 • Συσκευάστε τα σκούρα ρούχα σε μια τσάντα και τα ανοιχτόχρωμα ρούχα σε μια άλλη. Αυτό θα διευκολύνει το ξεπακετάρισμα αργότερα, όταν θα υπάρχουν δύο διαφορετικοί σωροί από ρούχα που περιμένουν τη σειρά τους να πλυθούν και να στεγνώσουν από το πλυντήριο – αποτρέπει επίσης τυχόν ελαφρύτερα ρούχα από το να λερωθούν κατά λάθος κατά τη μετακίνηση βαρέων αντικειμένων, όπως έπιπλα ή κατοικίδια ζώα, κατά τις διαδικασίες συσκευασίας/αποσυσκευασίας.* Σημειώστε κάθε πλαστική σακούλα με ένα μαρκαδόρο αναγνώρισης, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να βγει στο πάτωμα και πάλι αργότερα, αφού μαζευτεί από το εν λόγω πάτωμα από όποιον κατέχει το εν λόγω αντικείμενο τώρα (είτε επειδή ήθελε κάτι συγκεκριμένο από τη βαλίτσα/κουτί του ή απλά επειδή), δεν θα υπάρχει καμία σύγχυση όσον αφορά το ποιανού το πουκάμισο ανήκει πού. * Φροντίστε να μην συμπεριλάβετε μόνο αντικείμενα όπως πουκάμισα αλλά και τζιν! Δεν έχει σημασία ούτε ο τύπος – τα τζιν λειτουργούν τέλεια εδώ, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να μην
Διαβάστε  Γιατί είναι δημοφιλή τα προκατασκευασμένα σπίτια;

Συσκευάστε πρώτα τα ουδέτερα χρώματα.

Το πρώτο βήμα για να συσκευάσετε τα ρούχα σας είναι να αποφασίσετε ποια χρώματα θέλετε να συσκευάσετε πρώτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να οργανώσετε την γκαρνταρόμπα σας, καθώς και να διευκολύνετε τη συσκευασία. Είναι σημαντικό ότι μια ενοικίαση φορτηγού για μετακόμιση θα σας εξοικονομήσει χρήματα, εφόσον έχετε ήδη έτοιμες και τις συσκευασίες.

Αφού τακτοποιήσετε τη σειρά της λίστας συσκευασίας σας, ξεκινήστε πακετάροντας πρώτα όλα τα ουδέτερα χρώματα (μαύρο, λευκό και γκρι). Αυτά είναι βασικά κομμάτια που θα ταιριάζουν σχεδόν με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στη ντουλάπα σας. Στη συνέχεια, προχωρήστε σε άλλα αντικείμενα, όπως τζιν τζιν από τζιν ή πιο σκούρα πράσινα πουκάμισα και σακάκια, προτού τελικά φτάσετε στα βαθιά κόκκινα και ζωηρά πορτοκαλί στο τέλος κάθε ημέρας!

Στρώση των ρούχων σας στη βαλίτσα.

Όταν πακετάρετε, τοποθετήστε τα ρούχα σας το ένα πάνω στο άλλο και όχι το ένα δίπλα στο άλλο. Αυτό θα σας βοηθήσει να χωρέσετε περισσότερα στη βαλίτσα σας και να αποφύγετε το τσαλάκωμα ή το τσαλάκωμα.

Διπλώστε τα μακρυμάνικα πουκάμισα και βάλτε τα πρώτα σε πλαστικές σακούλες.

 • Διπλώστε τα μακρυμάνικα πουκάμισα και βάλτε τα πρώτα σε πλαστικές σακούλες.
 • Τοποθετήστε τα διπλωμένα ρούχα σας σε μια βαλίτσα ή άλλο δοχείο, κρατώντας τα οργανωμένα ανά είδος και χρώμα (π.χ. τα λευκά πουκάμισα στην κορυφή).
 • Βεβαιωθείτε ότι οι αποσκευές σας έχουν αρκετό χώρο για να αναπνέουν στο κάτω μέρος, ώστε τα ρούχα να μην τσαλακώνονται όσο ταξιδεύετε, ειδικά αν παίρνετε αεροπλάνο ή λεωφορείο αντί να πάτε μόνοι σας με το αυτοκίνητο!

Για καλύτερα αποτελέσματα, τυλίξτε τις κάλτσες σας σε μπαλάκια πριν τις βάλετε σε σακούλα ή κουτί. Έτσι θα εξοικονομήσετε χώρο και θα αποφύγετε το τσαλάκωμα. Αν θέλετε να τις κρατήσετε χωριστά, χρησιμοποιήστε πλαστικές σακούλες αντί να τυλίξετε την καθεμία ξεχωριστά. Αν έχετε πολλές κάλτσες, χρησιμοποιήστε μία πλαστική σακούλα για κάθε χρώμα – αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη σύγχυση όταν έρθει η ώρα να τις συσκευάσετε ξανά!

Διαβάστε  Ιδέες για Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Πρέπει να πακετάρετε αποτελεσματικά, ώστε να μην σπαταλάτε χώρο, γεγονός που θα κάνει τη μετακόμισή σας να κυλήσει πιο ομαλά.

Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε να πακετάρετε αν δεν ξέρετε τι να πακετάρετε. Έτσι, πριν καν ανοίξετε το πρώτο κουτί, κάντε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να μπουν σε αυτό. Μόλις τα έχετε καταγράψει όλα, αποφασίστε ποια αντικείμενα ανήκουν σε κάθε κουτί και πού πρέπει να τοποθετηθούν μέσα στο ίδιο το κουτί.

Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας γιατί βοηθάει στην αποφυγή σπατάλης – αν κάτι δεν μπαίνει σε ένα συγκεκριμένο δοχείο ή τμήμα (όπως τα κουζινικά), μην το βάλετε εκεί! Απλώς θα σπαταλήσετε χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάτι άλλο πιο σημαντικό αργότερα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μετακόμισης, όταν τα πράγματα στενεύουν και ο χώρος περιορίζεται γρήγορα- αν έχει μείνει ακόμα χώρος αφού γεμίσετε όλους τους διαθέσιμους χώρους με βασικά είδη όπως είδη ρουχισμού, τότε μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε μη απαραίτητα, όπως βιβλιοθήκες ή άλλα διακοσμητικά έπιπλα που δεν είναι πρακτικά για καθημερινή χρήση, αλλά θα φαίνονται όμορφα παρόλα αυτά

Συμπερασματικά

Με τις σωστές συμβουλές συσκευασίας, μπορείτε να κάνετε τη μετακόμισή σας να κυλήσει πιο ομαλά. Είναι σημαντικό να συσκευάζετε τα ρούχα σας αποτελεσματικά, ώστε να μην σπαταλάτε χώρο, γεγονός που θα κάνει τη μετακόμισή σας να κυλήσει πιο ομαλά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *