Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Οργάνωση Μετακόμισης – Προχωρήστε εμπειρικά και στρατηγικά

Οργάνωση Μετακόμισης

Η μετακόμιση είναι μια αγχωτική και χαοτική εμπειρία. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως το πού θα μετακομίσετε, πόσο θα σας κοστίσει και τι είδους μέθοδο μεταφοράς θα χρησιμοποιήσετε. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη μετακόμισή σας ευκολότερη:

Σχεδιάστε τις κινήσεις σας.

Καθώς σχεδιάζετε τις κινήσεις σας, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι ο προγραμματισμός είναι το κλειδί της επιτυχίας. Όσο πιο ρεαλιστικοί είστε σχετικά με το τι μπορεί να επιτευχθεί, τόσο καλύτερα θα πάει το έργο σας. Προγραμματίζοντας εκ των προτέρων και αποφεύγοντας τα λάθη και το άγχος στην πορεία, θα γλιτώσετε χρόνο και χρήμα – και ίσως ακόμη και να αποτρέψετε κάποια ζημιά!

Σχεδιάστε τις κινήσεις σας: Ορισμός προϋπολογισμού.

Η μετακόμιση είναι μια μεγάλη επένδυση, γι’ αυτό είναι σημαντικό να προγραμματίσετε τις μετακινήσεις σας πριν αρχίσετε να συσκευάζετε. Το πρώτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία είναι να ορίσετε έναν προϋπολογισμό και να καθορίσετε πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε για έξοδα μετακόμισης. Οι μετακομίσεις στην Αθήνα χρίζουν σχεδίου και πρέπει να είστε έτοιμοι.

Αν και μπορεί να φαίνεται προφανές, πολλοί άνθρωποι δεν καταρτίζουν προϋπολογισμό για τη μετακόμισή τους παρά μόνο όταν έχουν ήδη αρχίσει να πακετάρουν τα πράγματά τους και να προσλαμβάνουν μεταφορείς. Αν και αυτό μπορεί να μην προκαλέσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της ίδιας της μετακόμισης (εφόσον όλα πάνε ομαλά), θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές αποτυχίες αν συμβεί κάτι απροσδόκητο κατά τη διάρκεια ή μετά τη διαδικασία της μετακόμισης – και πάντα υπάρχει κάτι απροσδόκητο κατά τη μετακόμιση! Για παράδειγμα:

  • ή ίσως το κόστος αποθήκευσης όλων αυτών των κουτιών να είναι απαγορευτικά ακριβό σε σύγκριση με το να τα κρατήσετε όλα στη θέση τους μέχρι να τα ξαναχρειαστείτε στη νέα τους τοποθεσία αργότερα… αλλά από την άλλη ίσως όχι αν αυτά τα κουτιά τυχαίνει να περιέχουν παλιά ρούχα ή μικροαντικείμενα που δεν αξίζει να τα κρατάτε πια έτσι κι αλλιώς; Ζυγίζοντας όλους αυτούς τους παράγοντες μαζί θα βοηθήσουμε να καθορίσουμε αν η μακροπρόθεσμη αποθήκευση αντικειμένων θα εξοικονομούσε πραγματικά περισσότερα χρήματα συνολικά από το να τα πετάξουμε όλα μόλις μετακομίσουμε στο νέο μας σπίτι…
  • Επισκευές που μπορεί να χρειαστεί να γίνουν μετά την ημέρα της μετακόμισης: αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από την επιδιόρθωση σπασμένων περβάζιων (που συνέβη κατά τη διάρκεια της τελευταίας μας μετακόμισης) μέχρι την αντικατάσταση ολόκληρων πατωμάτων λόγω “ζημιάς από ούρα σκύλου” που προκλήθηκε από ένα πολύ άτακτο κουτάβι που δεν ήξερε καλύτερα τη στιγμή που εκπαιδεύτηκε σωστά, αλλά παρόλα αυτά τα κατάφερε με κάποιο τρόπο…
Διαβάστε  Γιατί είναι δημοφιλή τα προκατασκευασμένα σπίτια;

Συγκεντρώστε τις προμήθειες συσκευασίας.

  • Συγκεντρώστε τις προμήθειες συσκευασίας

Πιθανόν να χρειαστείτε κουτιά και άλλα υλικά για να συσκευάσετε τα αντικείμενά σας. Μπορείτε να τα αγοράσετε από το κατάστημα ή να επαναχρησιμοποιήσετε αυτά που ήδη έχετε, αλλά ενημερωθείτε πρώτα από την εταιρεία μετακόμισης για να δείτε αν έχει κάποιους κανόνες σχετικά με τα είδη των υλικών συσκευασίας που είναι αποδεκτά για τις υπηρεσίες της (ορισμένα δεν δέχονται χαρτοκιβώτια). Όταν αγοράζετε νέα κουτιά, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλα για όλα τα πράγματά σας – δεν θέλετε να καταστραφεί τίποτα κατά τη μεταφορά! Αν είναι δυνατόν, συμπεριλάβετε λίγη μεμβράνη φυσαλίδων ή χαρτί υγείας ανάμεσα σε εύθραυστα αντικείμενα, όπως γυάλινα σκεύη και καθρέφτες, ώστε να μην σπάσουν κατά τη μεταφορά. Θυμηθείτε επίσης ότι τα ρούχα τσαλακώνονται εύκολα- συσκευάστε τα ρούχα τελευταία, ώστε να είναι έτοιμα όταν τα χρειαστείτε, αφού πρώτα ξεπακετάρετε όλα τα υπόλοιπα κατά τη μετακόμιση στο νέο σας σπίτι!

Συσκευάστε πρώτα τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Η συσκευασία των προσωπικών σας αντικειμένων είναι ένα σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνετε πριν από τη μετακόμιση. Είναι επίσης ένα από τα πιο χρονοβόρα μέρη της διαδικασίας, οπότε είναι καλύτερο να ξεκινήσετε νωρίς.

Συσκευάστε πρώτα τα προσωπικά σας αντικείμενα, καθώς αυτά τα αντικείμενα είναι συνήθως ευκολότερο να τα συσκευάσετε και να τα μετακινήσετε από ό,τι τα μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως έπιπλα ή συσκευές. Συσκευάστε αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως ρούχα και είδη υγιεινής- έτσι θα διασφαλίσετε ότι τίποτα δεν θα μείνει πίσω όταν έρθει η ώρα για τη μεγάλη μετακόμιση! Είναι επίσης χρήσιμο αυτά τα πράγματα να είναι αρκετά μικρά ώστε να χωράνε εύκολα σε κουτιά (και να μην χρειάζονται ειδικά υλικά περιτυλίγματος).

Διαβάστε  Ιδέες για μετακόμιση - Ξεκινήστε με ασφάλεια

Όταν αποφασίζετε τι θα μπει σε κάθε κουτί: σκεφτείτε τι θα είναι πιο εύκολο όταν όλα φτάσουν στο νέο τους σπίτι – θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τυχόν εύθραυστα αντικείμενα είναι συσκευασμένα αρκετά καλά ώστε να μην σπάσουν κατά τη μεταφορά, αλλά όχι πολύ σφιχτά ώστε να μην μπορούν να αναπνεύσουν! Σκεφτείτε επίσης πόσο χώρο καταλαμβάνει το κάθε αντικείμενο- αν δεν σας έχει μείνει πολύς χώρος αφού μαζέψετε όλα αυτά τα ρούχα και τα μικροαντικείμενα από το σπίτι της γιαγιάς, τότε ίσως να περιμένετε για αργότερα, όταν θα υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χώρος!

Ετικέτες σε όλα!

Η επισήμανση των πάντων είναι το πρώτο βήμα για να οργανωθείτε. Δεν είναι μυστικό ότι η τοποθέτηση ετικετών μπορεί να είναι μια κουραστική εργασία, αλλά αξίζει τον κόπο όταν μπορείτε να βρείτε αυτό που χρειάζεστε σε δευτερόλεπτα και όχι σε ώρες!

  • Ετικέτα στα κουτιά με το περιεχόμενό τους και το πού πρέπει να πάνε μετά το ξεπακετάρισμα.
  • Ετικέτες στα έπιπλα με τη θέση τους στο δωμάτιο (υπνοδωμάτιο, σαλόνι).
  • Ετικέτες για τα ηλεκτρονικά είδη με τη θέση τους (κουζίνα ή σαλόνι).

Μην πακετάρετε τίποτα που δεν χρειάζεστε.

Όταν μετακομίζετε, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πακετάρετε πράγματα που δεν είναι απαραίτητα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που κρατάμε στο σπίτι μας επειδή μας θυμίζουν κάτι ή κάποιον από το παρελθόν μας. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια κορνίζα μέχρι ένα παλιό μπλουζάκι με το όνομα ενός πρώην συντρόφου.

Ωστόσο, αυτά τα αντικείμενα μπορεί να μην είναι πλέον χρήσιμα- επομένως, αν δεν τα χρειάζεστε, τότε ξεφορτωθείτε τα! Αυτό θα κάνει τη συσκευασία πιο εύκολη για εσάς και θα εξοικονομήσει χώρο στο όχημά σας όταν μετακινείστε σε μεγάλες αποστάσεις με αυτοκίνητο ή φορτηγό (βοηθά επίσης στα διόδια των εθνικών οδών).

Διαβάστε  Ιδέες για μετακόμιση στην Αθήνα

Μην βάζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε: Ξεφορτωθείτε τα περιττά αντικείμενα πριν από τη μετακόμιση.

  • Μην πακετάρετε πράγματα που δεν χρειάζεστε: Ξεφορτωθείτε τα περιττά αντικείμενα πριν μετακομίσετε.
  • Μην πακετάρετε πράγματα που δεν χρειάζεστε: Απαλλαγείτε από περιττά αντικείμενα πριν μετακομίσετε.

Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο για να βρείτε εταιρείες μετακόμισης, μεταφορείς και βοηθούς.

Μόλις αποφασίσετε να μετακομίσετε, το επόμενο βήμα είναι η εύρεση μιας μεταφορικής στην Αθήνα. Το διαδίκτυο διευκολύνει αυτή τη διαδικασία, καθώς σας επιτρέπει να αναζητήσετε εταιρείες στην περιοχή σας και να συγκρίνετε τις τιμές τους. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε φίλους και συγγενείς αν έχουν συστάσεις για τοπικές μεταφορικές εταιρείες. Εάν είναι δυνατόν, ενημερωθείτε από τον εργοδότη σας για τυχόν προτιμώμενες μεταφορικές εταιρείες που μπορεί να είναι διαθέσιμες μέσω αυτού. Το τοπικό σας εμπορικό επιμελητήριο μπορεί επίσης να έχει συστάσεις για αξιόπιστες μεταφορικές εταιρείες στην περιοχή σας.

Εάν είναι δυνατόν, κάντε έρευνα στο διαδίκτυο για τις τιμές πριν επικοινωνήσετε απευθείας με κάποια εταιρεία, ώστε να γνωρίζετε τι είδους προσφορές είναι διαθέσιμες σε διάφορα επίπεδα (π.χ. πλήρης υπηρεσία έναντι αυτοεξυπηρέτησης). Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όταν έρθει η ώρα να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το ποια εταιρεία ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας, παραμένοντας εντός των ορίων του προϋπολογισμού

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνεννοηθεί με τις τοπικές αρχές, τον ιδιοκτήτη ή τον διαχειριστή του ακινήτου και/ή την εγκατάσταση αποθήκευσης πριν προβείτε σε διευθετήσεις με μια εταιρεία μετακόμισης. Ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στις παραδόσεις επίπλων ή στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι παράνομη η αποθήκευση αντικειμένων σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα ή πεζοδρόμια.

Εάν μετακομίζετε μόνοι σας (και δεν προσλαμβάνετε μεταφορείς), να θυμάστε ότι πολλές πόλεις απαιτούν άδειες για τα φορτηγά και τα ρυμουλκούμενα μετακόμισης όταν κυκλοφορούν στους δρόμους τους–ειδικά εάν μεταφέρετε μεγάλα αντικείμενα όπως πιάνα ή ψυγεία!

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας έδωσε μια καλύτερη ιδέα για το πώς να προγραμματίσετε τη μετακίνησή σας. Ξέρουμε ότι μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά με λίγη έρευνα και προγραμματισμό εκ των προτέρων, θα κυλήσει πολύ πιο ομαλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *