Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Αύξηση διάρκειας Μπαταρίας Κινητού – Οδηγός

Αύξηση διάρκειας Μπαταρίας Κινητού

Η διατήρηση της φόρτισης του τηλεφώνου σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση. Μεταξύ μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων, οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε συνεχώς τις συσκευές μας. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι τα smartphones καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από ποτέ -και αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να αδειάσουν τις μπαταρίες τους πολύ γρήγορα. Για να διασφαλίσετε ότι το τηλέφωνό σας θα παραμείνει φορτισμένο όταν το χρειάζεστε περισσότερο, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να διατηρήσετε την μπαταρία σας υγιή:

Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας λιγότερο

Την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω, αφήστε το τηλέφωνό σας στο σπίτι. Αν πρέπει να το πάρετε μαζί σας, απενεργοποιήστε το και βάλτε το σε μια τσάντα μέχρι να έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα εξοικονομήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και θα αποτρέψει την περιττή απόσπαση της προσοχής σας.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό (για παράδειγμα, αν δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουμε αν το τηλέφωνό μας είναι ανοιχτό), τότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μην το χρησιμοποιούμε τόσο πολύ, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο -και ακόμη και τότε μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα, ώστε η συσκευή να μην υπερθερμαίνεται ή να μην εξαντλεί τους πόρους της πολύ γρήγορα.

Διαβάστε  Επισκευή iPhone - Τι να προσέξεις πριν επιλέξεις τεχνικό

Απενεργοποιήστε το Wi-Fi και το Bluetooth όταν δεν τα χρησιμοποιείτε

Απενεργοποιήστε το Wi-Fi και το Bluetooth όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Wi-Fi, είναι μάλλον καλύτερο να το απενεργοποιήσετε. Το ίδιο ισχύει και για το Bluetooth, το οποίο μπορεί να απορροφήσει πολλή ενέργεια από την μπαταρία όταν παραμένει ενεργοποιημένο. Αν έχετε αγοράσει από κάποια κατάστημα με μεταχειρισμένα iphone, δείτε αν υπάρχει εγγύηση.

 Αποφύγετε τη ροή μουσικής, βίντεο ή άλλων εφαρμογών έντασης δεδομένων όταν είναι δυνατόν

Η ροή μουσικής και βίντεο είναι μία από τις εφαρμογές που καταναλώνουν τη μεγαλύτερη ενέργεια στο τηλέφωνό σας. Αποφεύγοντάς το, όταν είναι δυνατόν, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο ζωής της μπαταρίας. Αν πρέπει να κάνετε streaming, προσπαθήστε να το κάνετε μέσω Wi-Fi αντί για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό (ή βολικό), δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία streaming όπως η Pandora που καταναλώνει λιγότερη μπαταρία από το Spotify ή το Apple Music.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την εξοικονόμηση μπαταρίας κατά την ακρόαση μουσικής στο τηλέφωνό σας:

Απενεργοποιήστε περιττές λειτουργίες όπως το GPS, τις ειδοποιήσεις LED και άλλα

Απενεργοποιήστε τις περιττές λειτουργίες, όπως το GPS, τις ειδοποιήσεις LED και άλλα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται τα τηλέφωνά τους να είναι συνεχώς ενεργοποιημένα, οπότε είναι καλύτερο να απενεργοποιείτε τις λειτουργίες που βασίζονται στο Bluetooth ή το Wi-Fi όταν δεν χρησιμοποιούνται. Εάν χρησιμοποιείτε αυτές τις λειτουργίες περιστασιακά ή τις θέλετε πάντα ενεργοποιημένες, αλλά δεν θέλετε το τηλέφωνό σας να ξεμείνει γρήγορα από μπαταρία, σκεφτείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις τους ώστε να μην είναι πάντα ενεργές.

Διαβάστε  iPhone 11 & 11 Pro: Πως Λειτουργούν - Οδηγός

Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας να ζεσταίνεται πολύ κατά τη φόρτιση–θα αδειάσει η μπαταρία γρηγορότερα! Αν όμως με όλα αυτά συνεχίζει να αδείαζει αναζητήστε υπηρεσίες για επισκευή κινητών.

Μην χρησιμοποιείτε άσκοπα GPS, Bluetooth ή Wi-Fi. Αυτές οι λειτουργίες μπορεί να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι ίσως συνειδητοποιείτε.

  • Απενεργοποιήστε το GPS όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Είναι καλό να γνωρίζετε πού βρίσκεστε, αλλά αν το μόνο που χρειάζεστε είναι μια γενική αίσθηση κατεύθυνσης, τότε απενεργοποιήστε τη λειτουργία GPS στη συσκευή σας. Αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας, περιορίζοντας τη συχνότητα με την οποία πρέπει να αναζητά δορυφόρους στο διάστημα.
  • Αν είναι δυνατόν, απενεργοποιήστε το Bluetooth εντελώς (ή τουλάχιστον όταν δεν συνδέεστε ενεργά με άλλη συσκευή). Εάν αυτό δεν είναι δυνατό στο ίδιο το τηλέφωνο -και ορισμένα παλαιότερα μοντέλα δεν επιτρέπουν στους χρήστες τους την πρόσβαση-, τότε σκεφτείτε να κρατήσετε τη λειτουργία απενεργοποιημένη μέχρι να χρειαστεί- στη συνέχεια ενεργοποιήστε την ξανά και συνδεθείτε αμέσως αφού βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παρεμβολές από άλλες κοντινές συσκευές (συμπεριλαμβανομένων άλλων τηλεφώνων).

Μην αφήνετε το τηλέφωνο να ζεσταθεί πολύ. Όταν το κινητό σας τηλέφωνο ζεσταίνεται πολύ, ίσως ήρθε η ώρα να περιορίσετε τη χρήση του για λίγο, ώστε να μπορέσει να κρυώσει. Εάν το τηλέφωνό σας ζεσταθεί πολύ και στη συνέχεια απροσδόκητα απενεργοποιηθεί, μπορεί να είναι σημάδι ότι το κινητό σας καταρρέει.

Μην το βάζετε στον φορτιστή όταν είναι ζεστό: Η φόρτιση συσκευών όταν είναι ζεστές ή καυτές μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη – και αυτό περιλαμβάνει και τους φορητούς υπολογιστές! Έτσι, αν δεν υπάρχει τρόπος να μην αφήσετε τη δική σας συσκευή στην πρίζα όλη τη νύχτα (όπως όταν ταξιδεύετε), προσπαθήστε να την κρατάτε κάπου με μέτριες θερμοκρασίες αντί να την κρατάτε απευθείας κάτω από έντονα φώτα/AC αεραγωγούς/κ.λπ., που μόνο χειρότερα θα κάνουν τα πράγματα…

Διαβάστε  Δημιουργία Λογοτύπου - Παρουσίαση Εταιρείας

Οι φορητές μπαταρίες είναι ανθεκτικές και αρκετά ισχυρές ώστε να διατηρούν το τηλέφωνό σας φορτισμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και αν το χρησιμοποιείτε εκτενώς

Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε μια μπαταρία αντικατάστασης για τη συσκευή σας, σκεφτείτε έναν φορητό φορτιστή μπαταρίας υψηλής χωρητικότητας που χωράει στην τσάντα ή το πορτοφόλι σας. Οι φορητές μπαταρίες είναι αρκετά ανθεκτικές και ισχυρές ώστε να διατηρούν το τηλέφωνό σας φορτισμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και αν το χρησιμοποιείτε κατά κόρον. Είναι επίσης πιο ακριβές από τις μπαταρίες αντικατάστασης (περίπου 100 δολάρια), αλλά πιο βολικές επειδή δεν χρειάζεται να φορτιστούν πριν από τη χρήση. Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιος τύπος φορτιστή θα λειτουργήσει καλύτερα για τις ανάγκες σας, ρωτήστε έναν υπάλληλο σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών όπου πωλούνται και τα δύο είδη προϊόντων, ώστε να σας βοηθήσει να βρείτε αυτόν που ανταποκρίνεται σε όλες σας τις ανάγκες!

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν: Μη φοβάστε ποτέ – το Τμήμα έχει αναπτύξει λύσεις για κάθε πιθανή κατάσταση με τις κινητές συσκευές (και όχι μόνο).

Συμπερασματικά

Αν αναζητάτε τρόπους να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάξετε από μπαταρίες μίας χρήσης σε επαναφορτιζόμενες. Θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις μπαταρίες μίας χρήσης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα για αντικαταστάσεις τόσο συχνά. Επιπλέον, αν χρησιμοποιείτε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σε μια συσκευή όπως ένα ξυπνητήρι ή ένας φακός που δεν χρειάζεται ρεύμα όλη την ημέρα (όπως το τηλέφωνό σας), τότε και αυτές οι συσκευές θα εξοικονομήσουν ενέργεια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *