Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Ιδέες για μετακόμιση – Ξεκινήστε με ασφάλεια

Ιδέες για μετακόμιση

Η μετακόμιση δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά είναι ακόμη πιο δύσκολη όταν δεν ξέρεις τι κάνεις. Αν σκέφτεστε να μετακομίσετε με την οικογένειά σας, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα κάνουν αυτή τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη για όλους τους εμπλεκόμενους.

Έχετε μια ιδέα για το τι πρόκειται να κάνετε με τα πράγματά σας.

  • Έχετε μια ιδέα για το τι πρόκειται να κάνετε με τα πράγματά σας.
  • Φτιάξτε ένα σχέδιο για κάθε αντικείμενο και για ολόκληρο το σπίτι.
  • Φτιάξτε ένα σχέδιο για την ίδια τη μετακόμιση.

Ξεκινήστε να μετακινείτε τα πράγματα από το σπίτι σας νωρίς. Είναι πάντα καλύτερο να έχετε πολύ χρόνο παρά λίγο!

Για να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε αρκετό χρόνο για να ετοιμάσετε το σπίτι σας για τη μετακόμιση, ξεκινήστε να πακετάρετε νωρίς. Ιδανικά, αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την ημερομηνία μετακόμισής σας. Αν σκοπεύετε να το κάνετε μόνοι σας και δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στη μετακόμιση ή το πακετάρισμα, δοκιμάστε να ζητήσετε βοήθεια από φίλους ή μέλη της οικογένειας – ίσως μπορούν να σας βοηθήσουν όσο βρίσκονται στην πόλη για επίσκεψη!

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, σκεφτείτε να προσλάβετε μεταφορείς που ειδικεύονται σε μετακινήσεις με μικρή προθεσμία (όπως εμείς!). Μπορούμε να παρέχουμε τα πάντα, από κουτιά μετακόμισης μέχρι υλικά συσκευασίας σε προσιτή τιμή -και τα συνεργεία μας θα συσκευάσουν τα πάντα, από βιβλιοθήκες μέχρι βαριά έπιπλα, χωρίς παράπονο! Ψάψτε τοπικά για Μεταφορική Περιστέρι αν βρίσκεστε εκεί για προσφορές.

Διαβάστε  Συμβουλές Μετακόμισης - Πως να αποφύγετε την ταλαιπωρία

Μην υποτιμάτε πόσα πράγματα έχετε. Σκεφτείτε με βάση τον όγκο των κουτιών ή των δοχείων που θα καταλάμβαναν αν τα τοποθετούσατε στην αποθήκη. Μην ξεχνάτε πράγματα όπως έπιπλα, συσκευές και άλλα μεγάλα αντικείμενα που μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε.

Η μετακόμιση μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς θα μεταφέρετε τα πράγματά σας από το ένα μέρος στο άλλο άθικτα και χωρίς ζημιές! Για να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν θα συμβεί, συνιστούμε να προσλάβετε επαγγελματίες με εμπειρία στη μετακίνηση μεγάλων αντικειμένων, όπως πιάνα ή ψυγεία, καθώς και μικρότερων οικιακών αντικειμένων, όπως βιβλιοθήκες (ακόμη και πίνακες ζωγραφικής).

Συμβουλές Μετακόμισης – Πως να αποφύγετε την ταλαιπωρία

Βγάλτε φωτογραφίες πριν αρχίσετε να πακετάρετε, ώστε να θυμάστε πού βρίσκονταν τα πράγματα.

  • Βγάλτε φωτογραφίες του δωματίου και των αντικειμένων που μετακινείτε. Αυτό μπορεί να γίνει πριν ή μετά το πακετάρισμα, αλλά καλό είναι να έχετε έτοιμα κάποια σημεία αναφοράς σε περίπτωση που τα χρειαστείτε κατά το ξεπακετάρισμα. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε φωτογραφίες κάθε αντικειμένου ξεχωριστά (όπως ένα βιβλίο) και στη συνέχεια να το επανατοποθετήσετε εκεί που ήταν πριν από την ημέρα της μετακόμισης.
  • Αυτό θα σας βοηθήσει να θυμάστε τι πάει πού όταν μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι! Αν ψάξετε για ενοικίαση φορτηγού ρωτήστε την εταιρεία για τις προυποθέσεις.

Βάλτε ετικέτες σε όλα τα πράγματα με το περιεχόμενό τους και τυχόν ειδικές ανάγκες (όπως εύθραυστα).

Εάν μετακομίζετε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επισημάνετε τα πράγματά σας, ώστε να μην τα μπερδέψετε με τα πράγματα κάποιου άλλου.

  • Χρησιμοποιήστε ένα μηχάνημα κατασκευής ετικετών. Αυτά μπορούν να αγοραστούν στα περισσότερα καταστήματα με είδη γραφείου ή στο διαδίκτυο, και έρχονται με πολλά διαφορετικά μεγέθη ετικετών που μπορούν να γραφτούν χειρόγραφα ή να εκτυπωθούν επί τόπου. Αν επιλέξετε αυτή την επιλογή, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ετικέτες διαφορετικού χρώματος για διαφορετικούς τύπους αντικειμένων (π.χ. μπλε για τα ρούχα και κόκκινες για τα βιβλία).
  • Γράψτε με το χέρι τις δικές σας ετικέτες χρησιμοποιώντας στυλό με ανεξίτηλο μαρκαδόρο, ώστε να μην μουτζουρώνονται όταν βρέχονται! Βεβαιωθείτε ότι είναι τακτοποιημένες και ευανάγνωστες- είναι απογοητευτικό όταν οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι λέει κάτι επειδή μοιάζει με ασυναρτησίες! Επίσης, θυμηθείτε όχι μόνο τι περιέχει κάθε κουτί, αλλά και πού πρέπει να πάει όταν ξεπακεταριστεί στον προορισμό του – αλλιώς πώς θα ξέρει κανείς πού πηγαίνει οτιδήποτε;
  • Οργανώστε τα πράγματά σας σε ομάδες: Ξέρετε τι θα κάνετε με όλα τα πράγματά σας μόλις τα μαζέψετε. Εξετάστε το ενδεχόμενο να νοικιάσετε μια μονάδα αποθήκευσης πριν αρχίσετε να πακετάρετε, ώστε όλα τα αντικείμενα που δεν έχετε πακετάρει να είναι εκτός δρόμου, αλλά και σε απόσταση αναπνοής όταν τα χρειαστείτε αργότερα, όταν ετοιμάζεστε να μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι.
  • Βάλτε τα πράγματα σε μια σειρά από πακέτα και βάλτε τα στη σειρά: Μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίζοντας όλα τα αντικείμενα που ανήκουν μαζί (π.χ. βιβλία) και, στη συνέχεια, βάζοντας κάθε ομάδα παρόμοιων αντικειμένων μαζί (π.χ. μυθιστορήματα μυθοπλασίας). Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα πράγματα οργανωμένα, καθώς θα συσκευάζονται τακτοποιημένα σε κουτιά ή σακούλες, τα οποία στη συνέχεια μπορούν εύκολα να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο χωρίς να μπερδεύονται ή να πέφτουν κατά τη μεταφορά τους κάπου αλλού
Διαβάστε  Ιδέες για Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Η μετακόμιση είναι δύσκολη

Η μετακόμιση είναι ένα μεγάλο έργο. Μπορεί να είναι αγχωτική και δαπανηρή, χρονοβόρα και με πολλή δουλειά. Αλλά είναι και διασκεδαστικό!

Ακολουθούν μερικές ιδέες για να κάνετε τη διαδικασία λιγότερο αγχωτική:

Συμπερασματικά

Η μετακόμιση είναι δύσκολη. Αλλά, με λίγη υπομονή και προγραμματισμό, μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι νομίζετε. Η μετακόμιση από το σπίτι σας μπορεί να είναι εξίσου αγχωτική με τη μετακόμιση σε ένα -αν όχι περισσότερο! Το πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και ότι τίποτα δεν θα καταστραφεί κατά τη διαδικασία. Λάβετε λοιπόν υπόψη τις συμβουλές αυτού του άρθρου όταν σχεδιάζετε την επόμενη μετακόμισή σας–και να θυμάστε: μην ξεχνάτε τον εαυτό σας! Φροντίστε τον εαυτό σας πριν ανησυχήσετε για οτιδήποτε άλλο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *