Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Τι είναι η βάπτιση;

Τι είναι η βάπτιση

Το βάπτισμα είναι μια χριστιανική παράδοση που ακολουθεί τη μεταστροφή ενός ατόμου. Σε αυτή την τελετή, ο νεοφώτιστος βυθίζεται στο νερό και ευλογείται καθώς απαρνείται τον Σατανά, τις αμαρτίες του και τους γήινους τρόπους ζωής. Η πράξη συμβολίζει τον καθαρισμό, την αναγέννηση και την ανανέωση εν Χριστώ. Παρόλο που δεν είναι απαραίτητο το βάπτισμα να πραγματοποιείται σε πραγματικό σώμα νερού, πολλές εκκλησίες προσφέρουν βαπτιστήρια για το σκοπό αυτό. Οι άνθρωποι που επιθυμούν να βαπτιστούν θα πρέπει να έχουν ήδη εμπλακεί με την εκκλησιαστική τους κοινότητα προτού πραγματοποιηθεί αυτή η τελετή – δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει κάποιος από καπρίτσιο!

Τι είναι η βάπτιση;

Το βάπτισμα είναι ένα χριστιανικό μυστήριο, κατά το οποίο ένα άτομο βυθίζεται στο νερό και αναγεννιέται στην οικογένεια του Θεού. Το βάπτισμα αντιπροσωπεύει τον θάνατο στην αμαρτία και την αναγέννηση σε νέα ζωή από το Άγιο Πνεύμα. Με το βάπτισμα, υποσχόμαστε την πίστη μας στον Χριστό και την Εκκλησία Του- είναι επίσης ένα σημάδι συγχώρεσης των αμαρτιών.

Γιατί να γίνει βάφτιση;

Το βάπτισμα είναι μια προσωπική επιλογή. Είναι δική σας απόφαση να βαπτιστείτε και μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε αν είναι σωστό για εσάς.

Το βάπτισμα είναι μια δημόσια δήλωση πίστης. Όταν βαφτίζεσαι, οι άλλοι άνθρωποι θα δουν ότι έχεις κάνει αυτό το σημαντικό βήμα ως μέρος της ακολουθίας του Ιησού Χριστού στη ζωή και τη διακονία. Το βάπτισμα δείχνει στους άλλους ότι μιλάμε σοβαρά για την πίστη μας, οπότε μας βοηθάει να μείνουμε όλοι μαζί συνδεδεμένοι ως ένα σώμα (Α΄ Κορινθίους 12:12-27).

Διαβάστε  Κέρκυρα τι πρέπει να δω - 10 Αξιοθέατα

Το βάπτισμα δείχνει υπακοή στον Θεό (Ρωμαίους 6:3-4, Κολοσσαείς 2:12). Πρέπει να Τον υπακούμε επειδή μας αγαπάει και θέλει το καλύτερο για εμάς!

Πότε να γίνει η τελετή;

Η ημερομηνία της βάπτισης του μωρού σας θα πρέπει να επιλεγεί σύμφωνα με το ημερολόγιο της εκκλησίας σας και της οικογένειάς σας. Αν έχετε φίλους που περιμένουν το πρώτο τους παιδί, τότε θα ήταν ωραίο να μοιραστούν μαζί σας αυτό το σημαντικό γεγονός.

Ποιοι θα προσκληθούν;

Ο κατάλογος των προσκεκλημένων για τη βάπτισή σας θα καθοριστεί από το μέγεθος της οικογένειάς σας, τον αριθμό των νονών και άλλων καλεσμένων που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην τελετή. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι πρόκειται για μια γιορτή της ζωής του παιδιού σας, όχι μόνο της δικής σας- ως εκ τούτου, θα πρέπει να συμπεριλάβετε όλους όσοι έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανατροφή του μέχρι τώρα.

Η οικοδέσποινα σε κάθε εκδήλωση θεωρείται συνήθως το πιο σημαντικό της πρόσωπο–και όταν πρόκειται για βαπτίσεις, ο κανόνας αυτός ισχύει ακόμη πιο έντονα από ό,τι συνήθως! Ως οικοδεσπότες, οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό των πάντων, από τις προσκλήσεις και τη διακόσμηση μέχρι το φαγητό και τα ποτά (και ενδεχομένως ακόμη και τη μεταφορά). Αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε πόσα άτομα πρέπει να προσκληθούν ή πόσα χρήματα πρέπει να δαπανηθούν σε κάθε πτυχή της προετοιμασίας και της παρουσίασης από την πλευρά σας ως οικοδεσπότες, μιλήστε με άλλους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν παρόμοια γενέθλια με τα δικά σας–ή ακόμα καλύτερα: ρωτήστε τους αν θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε τα πράγματα με τη δική τους τεχνογνωσία! Τα είδη της εκδήλωσης όπως οι μπομπονιέρες βάπτισης πρέπει να είναι έτοιμα και οργανωμένα.

Διαβάστε  Οι καλύτερες παραλίες στη Κέρκυρα

Τι είναι το βαπτιστικό φόρεμα;

Γιατί χρειάζεστε βαπτιστικό φόρεμα; Το βαπτιστικό φόρεμα είναι ένα σύμβολο της βάπτισης του ατόμου, η οποία είναι ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή του. Μπορεί να είναι κατασκευασμένο από μετάξι ή βαμβάκι και μπορεί να είναι είτε ένα βαπτιστικό φόρεμα είτε ένα επίσημο ένδυμα για την ίδια την τελετή. Το πιο συνηθισμένο χρώμα που σχετίζεται με αυτό το είδος ενδύματος είναι το λευκό- ωστόσο, ορισμένες εκκλησίες επιτρέπουν τη χρήση και άλλων χρωμάτων ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Το συνοδεύουν φυσικά και τα βαπτιστικά παπούτσια.

Το τυπικό σχέδιο αποτελείται από μακριά μανίκια που φτάνουν μέχρι πέρα από τα χέρια σας με κουμπιά σε κάθε άκρο, ώστε να παραμένουν κλειστά ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της τελετής ή του πάρτι μετά!

Εάν σχεδιάζετε να κάνετε βάφτιση, είναι σημαντικό να κατανοήσετε αυτές τις παραδόσεις.

Ίσως αναρωτιέστε τι είναι η βάπτιση. Η βάπτιση είναι μια θρησκευτική τελετή που συνήθως γίνεται σε μια εκκλησία, αλλά μπορεί να γίνει και στο σπίτι. Συνήθως γίνεται στα γενέθλια του παιδιού ή λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του. Η τελετή τελείται από χειροτονημένο ιερέα και περιλαμβάνει τη ρίψη νερού στο κεφάλι του παιδιού καθώς βαφτίζεται. Σε πολλές περιπτώσεις, μέλη της οικογένειας και φίλοι θα είναι επίσης παρόντες σε αυτό το γεγονός, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το σημαντικό βήμα στη ζωή του γιου σας!

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να κατανοήσετε τη σημασία της βάπτισης και των παραδόσεών της. Αν σχεδιάζετε να κάνετε βάπτιση, σας ενθαρρύνουμε να μελετήσετε αυτές τις παραδόσεις, ώστε να μπορέσετε να τις ενσωματώσετε στην τελετή σας.

Διαβάστε  Προσκλητήρια βάπτισης - Τι να επιλέξετε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *